noticies

« Tornar

Programació hivern 2023

[14-12-22] A partir del dia 21 de desembre s'obriran les incripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l'Ateneu Municipal. L'oferta de l'Ateneu per a aquest trimestre inclou propostes per a tot tipus de públics, des de la infància fins a la gent gran, i dona l'habitual protagonisme a la divulgació cultural. [+]

Les inscripcions per a la nova programació d'hivern de l'Ateneu Municipal s'obriran el proper dimecres 21 de desembre a les 10 h. Com és habitual, aquestes es podran fer en línia o de manera presencial al propi equipament.

L'oferta de l'Ateneu per a aquest trimestre inclou propostes per a tot tipus de públics, des de la infància fins a la gent gran, i dona l'habitual protagonisme a la divulgació cultural. Bon exemple d'això són els cursos, tallers i conferències d'art i humanitats, on s'inclouen les noves edicions del Club de lectures de filosofia contemporània a càrrec de Wenceslao Galán; del Club de lectura criminal, que analitzarà diferents obres amb la presència dels seus autors i autores; del cicle Papers íntims. Diaris d'escriptors  amb Marina Porras, que seguirà el seu recorregut per la literatura universal; del cicle Camps de cotó 2.0, que aprofundirà en el gènere del jazz, concretament en la figura de John Coltrane; i de Conta'm una òpera, que abordarà aquest gènere seguint el fil de la programació del Liceu. Especialment recomanem la xerrada del març amb l'òpera Alexina B, estrena absoluta i inèdita de la jove compositora Raquel García Tomás.

L'Ateneu també contribuirà a la divulgació cultural amb una conferència sobre el descobriment de la tomba de Tutankhamon i amb els habituals cursos d'expressió i creativitat, dedicats a l'aquarel·la i l'escriptura creativa.

   

L'Ateneu com a escenari

El cinema tornarà a ser present a la programació de l'Ateneu amb el cicle El documental del mes. Cada darrer divendres del mes, s'hi podran veure pel·lícules documentals que aborden temàtiques de caire social, polític i econòmic. En aquest cas, seran Maija Isola (27 de gener), Un viatge de marbre (24 de febrer) i No place like home (31 de març). Cada sessió anirà acompanyada amb un cinefòrum a càrrec d'un especialista en cinema.

La música també tindrà un paper destacat. Aquest hivern, es reprendran els recitals del cicle Sala Clàssica, amb els concerts de Les quatre estacions de Vivaldi (13 de gener), Viatge per les 6 cordes (10 de febrer) i Les Variacions Goldberg per a trio de corda (10 de març), així com el el jazz en directe, amb el cicle Vespres de jazz i versos i una nova edició del Cicle de Jazz, que reprendrà els concerts al Jardinet a partir del mes de març amb el concert de Rinner Scivally & Michele Faber Trio.

Hi haurà teatre igualment, amb la representació de l'obra pluridisciplinar i multicultural El que em Dones (11 de març), homenatge a les dones de la ciutat de Rubí, dirigida i produïda per l'Escola de Dansa 8 Temps.

    

Activitats familiars

Les propostes familiars són un dels grans èxits de la programació de l'Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d'art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys, amb sessions dedicades al llenguatge del còmic (14 de gener), a l'elaboració de màscares (4 de febrer), a la poesia i la il·lustració (4 de març) i a les escultures mòbils (1 d'abril).

Als jardins de l'Ateneu, hi haurà teatre per a tota la famíla: Els racons del bosc (18 de març). També es programaran a l'equipament tallers musicals pensats per als més petits de la casa: Pica-so (28 de gener), Sonets de joguina (25 de febrer) i Els nous colors del metall (25 de març).

Inscripcions

Els cursos, tallers i activitats familiars de l'Ateneu requereixen d'inscripció prèvia, que es podrà fer a partir del dimecres 21 de desembre a les 10 h en línia al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'Ateneu. A causa de l'alta demanda, les inscripcions per a les propostes familiars s'obriran un mes abans de cada activitat per assegurar-ne la màxima accessibilitat.

14 desembre 2022

Objectius de Desenvolupament sostenible