agenda

« Tornar

Entitats i associacions, Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Freud, amb filosofia

Art i pensament

L'obra de Freud, compresa en sentit general -no especialitzat-, és un rerefons polèmic, però ineludible del pensament contemporani.

El vincle entre sentit i interpretació, el lloc de l'Altre en la formació del subjecte, el règim de la ideologia, la comunicació com a paradigma de la intersubjectivitat, la relació política entre pulsions i poder, i altres, indiquen la presència renovada del discurs freudià dins els debats actuals de la filosofia.

Noms com ara Habermas, Derrida, Zizek, Ricoeur o Adorno destaquen com a interlocutors d'un diàleg viu i punyent entre els camins de la reflexió i el fundador de la psicoanàlisi. El nostre objectiu serà introduir-nos-hi amb ganes, perspicàcia i tranquil·litat (és un viatge de fons!).

El curs es dirigeix a persones interessades en el camp de la psicologia, la filosofia o les ciències socials. No hi ha cap requisit previ tret de la disposició que impliquen en general aquestes activitats.

Les sessions, obertes a la contribució activa del participants, estan dirigides per Wenceslao Galán, coordinador igualment del Club de Lectures de Filosofia Contemporània.


Informació del curs:
INSCRIU-TE  Dates i horari: 
  • Dimecres de 19 a 20.30 h excepte el 30 d'abril (dimarts)
    • 10 i 30 d'abril
    • 15 i 29 de maig
    • 12 i 26 de juny
Formador: Wenceslao Galán
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades