agenda

« Tornar

Activitats familiars, Commemoracions

Contes i tallers per a la diversitat

Tallers puntuals

L'Ateneu col·labora amb el Servei de Cooperació de l'Ajuntament de Rubí en aquesta matinal adreçada a famílies dins el marc del Dia Contra la Discriminació Racial i la programació de la COLOR Week.

Contes per a la diversitat: El color carn, de Desirée Bela-Lobedde

El mar té molts tons de blau. I si no existeix un únic color carn? Arriba el primer dia d'escola i tots els colors estan molt il·lusionats: per fi sortiran de la capsa i podran pintar els dibuixos dels nens! En Color Groc pintarà el sol de l'estiu, en Color Blau el mar i les onades, en Color Vermell un cotxe rapidíssim... I en Color Carn?

En aquesta entranyable història els més petits aprendran que hi ha mil i un tons de pell i que existeixen tants colors com realitats, creixeran en la tolerància i celebraran que tots som igual de diferents.

Després del conte els alumnes de l'IES Torrent dels Alous llegiran un breu manifest antiracista i podrem participar en tres tallers sobre la temàtica, a càrrec de l'entitat Cinemafriques.

Tallers per a la diversitat
 

Els colors de la pell

De la mà de colors de pell diversos que ens representen, dinamitzarem una activitat de dibuix i color per a nens, nenes i joves, de manera que tothom es pugui pintar.

Memory: qui és qui?

A partir del llibre African-meninas, de l'editorial Wanáfrica, coneixerem la vida de vint-i-vuit dones africanes i construirem un joc de memòria que ens ajudarà a endinsar-nos als diferents països de procedència d'aquestes dones i les seves històries.

Taller de xapes amb missatges per la diversitat

Els alumnes de l'IES Torrent dels Alous dinamitzaran el taller perquè els infants puguin dissenyar les seves pròpies xapes amb dibuixos i  missatges per la diversitat i antiracistes.

Informació de l'activitat:
INSCRIU-TE > Dates: dissabte 16 de març, d'11.00 a 13 h
Preu: activitat gratuïta  
> Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades
> Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de 4 anys