Exposicions a l'Ateneu

L'Ateneu és espai d'expressió i exposició cultural. La Sala Noble i el passadís central de la planta principal estan a disposició d'artistes i entitats que vulguin mostrar el seu treball a la ciutadania. Si esteu interessats/des en exposar a l'Ateneu Municipal, us convidem a fer-nos arribar les vostres propostes contactant amb nosaltres!


>> Exposicions 2018

> Escola paisatgística d'Olot

Mostra col·lectiva dels alumnes del taller de pintura de l'artista local Anna Tamayo. En aquesta ocasió, el taller ret homenatge a l'Escola paisatgística d'Olot, corrent pictòrica que cal situar cronològicament a voltants de la segona meitat del segle XIX. Els alumnes de l'estudi han escollit aquesta expressió artística per retre-li homenatge i recrear-la, doncs els emplaçaments que reprenten descobreixen la immensitat de la natura, i del seu cromatisme s'en desprèn la calma que va atrapar a tots els participants de l'exposició.

De 22 de juny al 7 de juliol
Inauguració: divendres 22 de juny a les 19.30 h

> Diaris il·lustrats de persones refugiades

L'exposició Diaris il·lustrats de persones refugiades explica de forma didàctica els processos de vida de les persones refugiades. La mostra es basa específicament  en els materials elaborats per una quinzena d'homes i dones d'onze nacionalitats diferents que han participat als tallers d'art-teràpia de la Comissió Catalana d'Ajuda a Refugiat (CCAR).

De l'11 al 16 de juny | Dia Mundial de les Persones Refugiades [+]
Taula rodona vinculada a la mostra: dimecres 13 de juny a les 18 h

> Història, geografia, cultura i patrimoni del Sàhara Occidental

Amb l'objectiu de difondre el coneixement sobre la història, la geografia, la cultura i el patrimoni del poble sahrauí, un equip d'investigadors de la UdG que duen a terme la seva investigació en matèria arqueològica i antropològica al territori en col·laboració amb el RASD, varen elaborar els continguts que forment part de l'exposició permanent del Museu Nacional del Poble Sahrauí. Aquesta mostra reprodueix alguns dels continguts d'aquest projecte, alhora que denuncia la situació de més de 100.000 persones refugiades que hi viuen en campaments a la zona des de fa més de 40 anys.

Del 4 al 20 d'abril | Inauguració: dimecres 4 d'abril a les 19 h
Ho organitza: Rubí Solidari

> BitÀrtcoles

Una mostra que dóna veu a dones artistes de Rubí, per fer-nos partíceps de les característiques intrínseques de l'anomenat gènere femení que les acompanya. L'art com a refugi del camí transformador en la condició de la dona. Un diari fotogràfic d'allò que, en les pròpies trajectòries, ha desvetllat la diversitat de sentiments, que expressats a través del guix i del cos, invoquen la rúbrica reflexiva de les artistes.

Fotografies de Laia Oller i Anna Palau.

Del 2 al 28 de març | Inauguració: divendres 2 de març a les 19 h

Actualitat

Més notícies

Agenda

Juny 2018 Juliol 2018
dl dt dc dj dv ds dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31     

Presentació del llibre 'Missatges del Montsec'

Data:

Acte de presentació del llibre 'Missatges del Montsec' a càrrec de la seva autora, Montse Clemente. En paraules de l'autora, el llibre 'recull el retrobament amb la puresa autèntica del Montsec, traduïda en inspiració i missatges nascuts del cor, que deixen una impressió profunda, que toquen subtilment alguna cosa dins nostre.

Agenda completa