noticies

« Tornar

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obren el 20 de desembre

[18.12.19] El proper divendres 20 de desembre, a les 10 h, s'obriran les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l'Ateneu Municipal. Un cop més, la programació de l'equipament s'adreça a una gran diversitat de públics i té la divulgació cultural com un dels seus eixos principals.[+]

Aquest trimestre, continuem amb les activitats familiars dels dissabtes com Música per a petita infància ─recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─ i el cicle Teatre per a petita infància, així com un seguit de sessions per a infants de 6 a 11 anys dedicades a l'art i la creativitat, i la ciència i la tecnologia.

Una finestra oberta a la cultura

La nova programació de l'Ateneu es completa amb l'habitual oferta de cursos i tallers on com a novetats més destacables s'ha programat un curs de Cal·ligrafia xinesa, impartit per Hsiao Lin Liu, entenent la cal·ligrafia com a un mode de pintura.

També cal esmentar els cicles al voltant del pensament, la literatura i la història que organitza l'Ateneu com són Cap de Sons, cicle de poesia, jazz i pensament que està coordinat per Wenceslao Galán, el cicle Els Llibres i Els Dies. La Literatura Universal En Vuit Autors a càrrec de Marina Porras, el Cicle Personatges de la Història de Rubí i el Cicle Camps de Cotó 2.0. Xerrades sobre jazz a càrrec d'Andreu Fábregas.

La imatge, cinema i fotografia

Un dels eixos de l'Ateneu és la imatge, ja sigui fixa o en moviment, pel qual s'ofereixen el curs de fotografia digital i el curs d'introducció a la fotografia analògica, així com els tallers de cinema i filosofia i el taller de cinema i feminisme per tal de pensar a través de la imatge i el taller de curtmetratge que ens ensenyarà com crear un curt. Alhora, oferim cada mes El Documental del Mes, unint l'Ateneu a una xarxa que aplega més de 70 sales i equipaments.

La música també té un pes important dins la programació de l'Ateneu Municipal. Aquest trimestre no hi faltarà el Cicle de Jazz de l'Associació Jazz Rubí, que inclourà entre d'altres les actuacions de la Jam-session (18 de gener), a més dels habituals concerts dins del 7è cicle de jazz; i la sèrie de concerts Sala Clàssica, que permetrà gaudir dels recitals de piano de Victormane (17 de gener), de guitarra de Jofer (14 de febrer) i de violoncel amb Els violoncels oblidats (13 de març). A més, l'Ateneu dona continuïtat al cicle Conta'm una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu. Així, els assistents podran fer una aproximació als llibrets de Aida de Verdi (22 de gener), La clemenza di Tito, de W. A. Mozart (20 de febrer) i Lohengrin, de Wagner (19 de març).

Salut i societat

Continuem oferint els cursos de salut corporal a partir del Mètode Feldenkrais, impartits per Mon Majó. A banda, es continua amb les diverses iniciatives que tenen la seva seu a l'equipament, com el programa de l'Espai de Suport i Ajuda Oncològica o l'espai Dimecres Manetes, entre d'altres.

L'Aula d'Extensió Universitària segueix aportant activitats a la programació de l'equipament municipal. En aquest cas ha previst el seminari Les Tecnologies De La Intel·ligència Artificial amb sessions a càrrec de diferents professionals.

Inscripcions

En els casos d'aquelles activitats que requereixen inscripció, aquestes es podran fer a partir del divendres 20 de desembre a les 10 h a través d'Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'Ateneu. Degut a l'alta demanda, les inscripcions per les activitats familiars de música i teatre s'obriran un mes abans de l'activitat per tal de què les inscripcions siguin més accessibles a tothom.