agenda

« Tornar

Música

Escarteen Sisters "Música d'un món imaginari"

Programació musical Festa Major a la Plaça Figueras

Un quartet de corda dins d'un duet: dues veus, una viola i un violoncel. En el seu repertori s'escolten tocs de Jazz, Pop i Folk i música de cambra.

La seva música sorgeix de la necessitat d'explicar històries, de compartir una intimitat que les ha acompanyat des que eren petites. Dues germanes, una nascuda a Mèxic i l'altre a Bèlgica, que descobreixen un món nou quan decideixen començar a fer música juntes. Ajuntant el Nord amb el Sud; els sons de les vinyes catalanes a on van créixer amb els sons de l'aigua i el vent de Bèlgica, a on passaven cada hivern amb la família.


Pel fet que componen el seu propi repertori o adapten a la seva formació cançons folklòriques de diverses parts del món, no és fàcil categoritzar el seu estil. En el seu primer disc Escarteen Sisters (2018) ens fan sentir sonoritats cambrístiques pròpies de la música clàssica combinada amb harmonies jazzístiques; la tradició folklòrica del cant i els textos poètics que vocalitzen les dues veus femenines i sonoritats més lleugeres pròpies del pop. Les seves últimes publicacions han estat dos singles on cada un d'ells ens presenta un caràcter i sonoritat molt diferent. Aquests són "Asteroid in de void" i "La Llorona" (2022).

Laia Escartin, violí, viola, banjo i veu

Flavia Escartín, violoncel i veu


Informació de l'activitat:
> Data i horari: dissabte 1 de juliol a les 20.00 h  
> Entrada lliure sense inscripció. Aforament limitat.  
> Lloc: Plaça d'Estanislau Figueras