agenda

« Tornar

Entitats i associacions, Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Butsènit d’Urgell (un thriller rural), amb Jordi Corbera

Club de lectura criminal

El club de lectura criminal està dedicat a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri, thriller. Un llibre cada mes, d'octubre a juny. A la programació veureu que us proposem històries escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans.

El tercer dimarts de cada mes (amb algun canvi excepcional), ens reunirem havent llegit el llibre i l'autora o l'autor ens hi acompanyaran. Elles i ells participaran a la sessió on podrem escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions, podrem plantejar preguntes. Sense adonar-nos, començarem a reconèixer la literatura i les persones properes que creen històries tan grans com puguin ser les novel·les negres estrangeres.

Butsènit d'Urgell

Som al 1994. El Roger condueix rumb a Butsènit d'Urgell, un petit nucli de 300 habitants situat a la Noguera. Fuig del seu passat, només busca evadir-se i escriure envoltat de natura. Allà l'esperen el Joan i l'Eulàlia, un matrimoni que lluita pel somni de construir un allotjament rural. La promesa de tranquil·litat vola pels aires en pocs minuts, els que passen des que el Roger i el Joan es coneixen al bar del poble fins que presencien un assassinat a la vista de tothom. La mort de Jaume Porta, un dels dos germans més poderosos del poble, desencadenarà un caos que portarà al límit la vida de tots el protagonistes. Enmig d'una boira persistent, l'assassinat d'una adolescent aquella mateixa nit farà aflorar enveges i rancúnies cuinades a foc lent durant anys. La Guàrdia Civil es veurà desbordada, incapaç de controlar un vast territori on la violència seguirà estenent-se i on tothom té coses a amagar.

  • Amb l'autor Jordi Corbera
INSCRIU-TE  Dates i horari: Dimarts 19 de desembre de 19h a 21h  
Conductora: Isabel Mercader Botella  

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades