agenda

« Tornar

Cursos i tallers, Literatura i pensament

Un trabajo limpio

Cursos i tallers | Programació tardor 2022

El club de lectura criminal està dedicat a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri, thriller. Un llibre cada mes, d'octubre a juny. A la programació veureu que us proposem històries escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans.

El tercer dimarts de cada mes (amb algun canvi excepcional), ens reunirem havent llegit el llibre i l'autora o l'autor ens hi acompanyaran. Elles i ells participaran a la sessió on podrem escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions, podrem plantejar preguntes. Sense adonar-nos, començarem a reconèixer la literatura i les persones properes que creen històries tan grans com puguin ser les novel·les negres estrangeres.

Un trabajo limpio

Dilluns, 19 de desembre, a les 19h.

Amb el Xus González

Tot indicava que no hi hauria problemes. Atracar un banc gairebé sense oposició. Entrar i sortir. Un cop fàcil per a una banda bregada en assumptes més durs. Perquè el seu fort és assaltar traficants de marihuana. Robar els reis del mercat de l'herba. Però una cosa imprevista passa i les conseqüències seran massa profundes. Al sud de Barcelona s´estén un vast terreny format per naus industrials i barris oblidats. En aquesta terra de ningú floreix el paradís més gran de la droga d'Europa, gairebé emparat en la legalitat. El terreny està abonat per a un nou tipus de crim organitzat. Silvia Mercado, una mossa d'esquadra tossuda i sense por de crear-se enemics, haurà de descobrir qui està darrere de la cadena de morts i amenaces que el sagnant atracament ha causat. I per això s'haurà d'endinsar en un pou de corrupció la fi del qual és impossible d'intuir.

Xus González va néixer a Terrassa l'any 1978. Després de llicenciar-se en Ciències Ambientals i Comunicació Audiovisual, va entrar a formar part del cos de Mossos d'Esquadra. Dos anys després, el 2006, va començar a exercir-se com a agent de recerca avançada a la Divisió de Recerca Criminal. La seva trajectòria professional li ha permès estudiar tota mena de casos, encara que la seva àrea de especialitat són els assalts violents a interiors de domicilis. El 2013 va veure la llum la seva primera novel·la, Abandonar el joc. Des de llavors ha participat i col·laborat en diversos festivals de novel·la negra. El 2022 va publicar el seu segon thriller, Un trabajo limpio.


Informació del curs:
INSCRIU-TE  Dates i horari: 19 de desembre de 19h a 21h  
Conductora: Isabel Mercader Botella  
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades