agenda

« Tornar

Cursos i tallers, Literatura i pensament

La noia del vestit blau

Cursos i tallers | Programació tardor 2022

El club de lectura criminal està dedicat a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri, thriller. Un llibre cada mes, d'octubre a juny. A la programació veureu que us proposem històries escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans.

El tercer dimarts de cada mes (amb algun canvi excepcional), ens reunirem havent llegit el llibre i l'autora o l'autor ens hi acompanyaran. Elles i ells participaran a la sessió on podrem escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions, podrem plantejar preguntes. Sense adonar-nos, començarem a reconèixer la literatura i les persones properes que creen històries tan grans com puguin ser les novel·les negres estrangeres.

La noia del vestit blau

Dimarts 18 d'octubre, 19h

Amb Laia Vilaseca

La Martina acaba d'arribar a Treviu, un poblet de muntanya on ha estiuejat tota la vida. Necessita fugir de Barcelona i allà, envoltada de records d'infantesa, s'hi sent segura. Però tan bon punt s'hi instal·la, s'assabenta que han profanat tres tombes al cementiri vell, una de les quals pertany a una noia d'identitat desconeguda que va morir fa més de trenta anys al pont del Malpàs i que tothom recorda com "la noia del vestit blau". Tot indica que es va suïcidar, però la seva mort sempre ha estat un misteri.

Quan la Martina decideix investigar què li va passar a la noia, posa en marxa, sense saber-ho, una sèrie d'esdeveniments que l'endinsaran en una perillosa aventura, i s'haurà d'enfrontar a algú disposat a fer tot el que calgui per evitar que els secrets del passat surtin a la llum.

Laia Vilaseca (Barcelona, 1981) té formació periodística i ha realitzat diversos cursos de guió i escriptura creativa a la universitat d'UCLA, als Estats Units, Va ser en un d'aquells cursos on va sorgir la seva primera novel·la, El caso Durroway, autopublicada a Amazon. El 2017 va autopublicar la seva segon novel·la, La noia del vestit blau, que es va convertir en un èxit de vendes a la plataforma.

Vilaseca sempre ha estat una apassionada del misteri i de la novel·la negra. Admira escriptors molt diferents, com ara Dashiell Hammet o Raymond Chandler, pel seu estil concís, irònic i directe, però també autores com la britànica P. D. James, d'estil molt més clàssic, o la Sue Grafton, que, amb un to més proper i intimista, la va influenciar a l'hora d'escriure aquest llibre.

Fitxa de l'activitat


Informació del curs:
INSCRIU-TE  Dates i horari: 18 d'octubre de 19h a 21h  
Conductora: Isabel Mercader Botella  
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades

> Amb el suport de: