agenda

« Tornar

Arts plàstiques, Cultura digital, Història i patrimoni

Introducció a la tècnica del mosaic trencadís

Inici de cursos i tallers | Programació de tardor 2018

El trencadís és un tipus de mosaic format per trossos irregulars de ceràmica, marbre o vidre, molt present a l'arquitectura modernista. Antoni Gaudí va ser un dels seus grans exponents que va dur la tècnica més enllà, utilitzant peces de rebuig de ceràmica i porcellana, de plats i de tasses de cafè. Amb el martell i les tenalles els donava la forma final perquè encaixessin perfectament, i encara avui es poden trobar exemples originals del seu treball a gairebé totes les seves obres mestres ubicades a Barcelona: al Parc Güell, a la Casa Batlló, La Pedrera o la Sagrada Família. També al mateix carrer on s'ubica l'Ateneu, el carrer de Xile, es poden veure treballs d'influència modernista que empren aquesta tècnica a les coronacions de les pilastres que flanquegen l'entrada principal de l'equipament i de l'edifici de l'actual col·legi Balmes.

En aquests taller aprendrem a usar les eines, a escollir el disseny, els colors i a crear la nostra primera obra de trencadís: un mirall!


 Informació del curs/taller:
> Dates i horari: dilluns i divendres de 18 a 20 h - del 10 al 21 de desembre
> Preu: 20 € | 4 sessions (8 hores) > A càrrec de Marta Eri, historiadora i arqueòloga especialitzada en mosaic contemporani.
> Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades.

Inscriu-te en aquesta activitat