noticies

« Tornar

14/06/2024

Ja està aquí la programació de festa major i d'estiu a l'Ateneu Municipal

[14-06-24] Programació de festa major i d'estiu a l'Ateneu

Juliol a l'Ateneu

El proper dilluns 17 de juny s'obriran les inscripcions per a la nova programació de l'Ateneu, que proposa activitats culturals diverses per gaudir del juliol a l'equipament municipal. Conferències, concerts, tallers i propostes familiars conformen l'oferta.

Activitats culturals

Una des les activitats més destacades de la programació és la conversa sobre el compositor Anton Bruckner que tindrà lloc el dissabte 6 de juliol. La proposta, a càrrec del director Jordi Mora i el musicògraf i historiador de l'art Albert Ferrer, està vinculada al concert que, aquell mateix dia, oferirà l'Orquestra Simfònica del Segle XXI al Teatre Municipal La Sala, on s'interpretarà la 6a Simfonia i el Te Deum de Bruckner. La conversa comptarà amb l'acompanyament musical del Quartet Calders i d'una viola convidada, que oferiran al públic un adagio del compositor alemany.

La música serà present a l'Ateneu en molts altres formats. L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí clourà el curs el 4 de juliol amb un concert del Cor d'Arrels, que interpreta cançons tradicionals d'arreu del món i algunes peces de música renaixentista. Òmnium Cultural ha programat per a l'11 de juliol l'espectacle poeticomusical El foc és la paraula: presumptes confidències de Joan Salvat-Papasseit, a càrrec del rapsode Jaume Calatayud i el músic Vicente Monera. El 13 de juliol, alumnes i famílies de l'Aula Musical faran un concert conjunt. L'endemà, el 14 de juliol, hi haurà un vermut musical amb la banda The Broken Birds, coorganitzat amb l'Associació de Músics Rock de Rubí. I l'apartat musical es completarà el 19 de juliol amb una sessió de Sala Clàssica dedicada a l'òpera, en què la soprano i professora Ivana Ledesma oferirà un recital didàctic.

La literatura també tindrà el seu lloc a la nova programació de l'Ateneu. El 5 de juliol, tindrà lloc la presentació del poemari Cielo y guerra del rubinenc Daniel Martín Gil.
 

Diversitat de tallers

L'oferta de tallers per al mes de juliol inclou les propostes Viure el present per aprendre a posar atenció al moment (9 de juliol); Elaboració d'oleat i crema tipus ungüent (12 de juliol); Cuina macrobiòtica (15 de juliol); Dansa del ventre (16 de juliol); i Sabó casolà (22 de juliol).

Els infants també tindran propostes interessants per passar aquestes setmanes d'estiu a l'Ateneu. Es faran els tallers d'art i creativitat Plec, paper, tisora (8 de juliol) i Fem baldufes òptiques (10 de juliol), per a nens i nenes a partir de sis anys.

A més, hi haurà teatre familiar el 23 de juliol: l'obra Sardina de la companyia Txema Muñoz.

La programació del mes de juliol inclou igualment l'acte de benvinguda als infans sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat en el marc del programa Vacances per la Pau. La trobada, coorganitzada amb Rubí Solidari, tindrà lloc el 17 de juliol i inclourà l'actuació del mag Pau Segalés i un taller de màgia.

Les inscripcions per a aquells tallers i activitats que en requereixen es podran fer a partir del dilluns 17 de juny en línia i presencialment a l'Ateneu.

Festa Major a l'Ateneu i a la Plaça Figueras

L'Ateneu serà enguany l'indret dels concerts de jazz amb les XXIII Jornades de Jazz de Rubí. Per aquesta edició comptarem amb cinc excel·lents concerts: A musical portrait of Joan Miró (amb el sextet del contrabaixista Xavi Castillo), Victor de Diego Organic, Manel Cheniti & Enrique Heredia Trio, Angué i Artem Zhuliev & The Swing Machine Trio i  Rai Castells Quintet presenta Shifting. A més, com ja és tradicional, el darrer dia hi haurà una jam session oberta a tothom. 

L'Ateneu també acollirà dues actuacions de les escoles de música. En concret, la banda de l'Escola Municipal de Música Pere Burés i els combos de l'Escola de música i taller escènic Núria Garriga. 

L'altre espai que es va incorporar l'any passat a la programació amb bons resultats va ser la plaça d'Estanislau Figueras, pensat com un escenari estable de concerts i activitats de baixa intensitat, aptes per a persones amb alta sensibilitat. Aquest any, l'emplaçament es consolida amb la proposta diària de joc creatiu L'Andròmina, actuacions musicals tranquil·les (Lorcura, d'Anna Belmonte, i Segona Florada, amb l'Orchestra Fireluche), espectacles de màgia per a tota la família, un punt de sensibilització de l'Associació DAUS i carretons de menjar ràpid, gelats i crispetes. 

Programació de juliol a l'ateneu