noticies

« Tornar

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obren el 23 de setembre

[04.09.19] El proper dilluns 23 de setembre, a les 10 h, s'obriran les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l'Ateneu Municipal. Un cop més, la programació de l'equipament s'adreça a una gran diversitat de públics i té la divulgació cultural com un dels seus eixos principals.[+]

Aquest trimestre, seguim amb les activitats familiars dels dissabtes com Música per a petita infància ─recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─ i el cicle Teatre per a petita infància, així com un seguit de sessions per a infants de 6 a 11 anys dedicades a l'art i la creativitat, i la ciència i la tecnologia.

La música també té un pes important dins la programació de l'Ateneu Municipal. Aquest trimestre no hi faltarà el Cicle de Jazz de l'Associació Jazz Rubí, que inclourà entre d'altres les actuacions de la Jam session (28 de setembre), i una xerrada sobre el Jazz (21 de desembre) a més dels habituals concerts dins del 7è cicle de jazz; i la sèrie de concerts Sala Clàssica, que permetrà gaudir dels recitals de la viola MC Events (11 d'octubre) i el duet Duo Fraseggio, de guitarra i contratenor (8 de novembre). A més, l'Ateneu dona continuïtat al cicle Conta'm una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu. Així, els assistents podran fer una aproximació als llibrets de Turandot de Puccini (17 d'octubre), la sarsuela Doña Francisquita d'Amadeu Vives (21 de novembre) i de Cavalleria rusticana i Plagiacci de Mascagni i Leoncavallo, respectivament (19 de desembre).

Una finestra oberta a la cultura

L'Aula d'Extensió Universitària segueix aportant activitats a la programació de l'equipament municipal. En aquest cas ha previst el seminari Problemàtiques de la nostra societat: una altra Catalunya és possible ? amb sessions a càrrec de diferents professionals que han treballat en el món de la inclusió i la transformació social.

La nova programació de l'Ateneu es completa amb l'habitual oferta de cursos on com a novetats més destacables s'ha programat un curs d'Urban Sketching impartit per Miguel Herranz, un taller de teatre gestual a càrrec d'Inda Parera i també un curs de salut corporal a partir del Mètode Feldenkrais. A banda, es continua amb les diverses iniciatives que tenen la seva seu a l'equipament, com el programa Voluntariat per la Llengua, l'Espai de Suport i Ajuda Oncològica o l'espai Dimecres Manetes, entre d'altres.

També cal mencionar els dos cicles literaris que comencen un nou perible com Cap de Sons, cicle de poesia, jazz i pensament que està coordinat per Wenceslao Galán i el cicle Els llibres i els dies. La literatura universal en vuit autors a càrrec de Marina Porras i seguint en el camp literari, l'Ateneu també se suma als actes de l'Any Teresa Pàmies amb l'espectacle Coses de la vida: a ritme de bolero, a càrrec de Celeste Arias (11 de desembre).

En els casos d'aquelles activitats que requereixen inscripció, aquestes es podran fer a partir del dilluns 23 de setembre a les 10 h a través d'Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'Ateneu.