noticies

« Tornar

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obren el 29 d’abril

[29-04-19] El proper dilluns 29 d'abril, a les 10 h, s'obriran les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l'Ateneu Municipal. Un cop més, la programació de l'equipament s'adreça a una gran diversitat de públics i té la divulgació cultural com un dels seus eixos principals.[+]

Aquest trimestre, seguim amb les activitats familiars dels dissabtes com Música per a petita infància ─recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─ i el cicle Teatre per a petita infància, així com un seguit de sessions per a infants de 6 a 11 anys dedicades a l'art i la creativitat, i la ciència i la tecnologia.

La música també té un pes important dins la programació de l'Ateneu Municipal. Aquest trimestre no hi faltarà el Cicle de Jazz de l'Associació Jazz Rubí, que inclourà entre d'altres les actuacions de la Jam session (11 de maig) i les XVIII Jornades de Jazz dins la Festa Major de Sant Pere; i la sèrie de concerts Sala Clàssica, que permetrà gaudir dels recitals de la violinista Alvarlandia (24 de maig) i el duet Goue Duet, de violí i piano (21 de juny). A més, l'Ateneu dona continuïtat al cicle Conta'm una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu. Així, els assistents podran fer una aproximació als llibrets de Les pêcheurs de perles de Bizet (16 de maig) i Tosca de Puccini (13 de juny).

Una finestra oberta a la cultura

L'Aula d'Extensió Universitària segueix aportant activitats a la programació de l'equipament municipal. En aquest cas ha previst el seminari Salut i nutrició amb sessions a càrrec de dones referents en l'àmbit de la Salut i la cuina.

En aquesta mateixa línia divulgativa, també es podrà gaudir d'una conferència sobre L'imperi romà i la seva influència a Catalunya a càrrec d'Isabel Rodà i organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària; de la conferència Mirant al meu voltant:tible i sardanes a càrrec de Xavier Piñol on explicarà el procés creatiu d'un CD, la riquesa tímbrica de la cobla i en especial del tible.

La nova programació de l'Ateneu es completa amb l'habitual oferta de cursos de les diverses iniciatives que tenen la seva seu a l'equipament, com el programa Voluntariat per la Llengua, el Punt d'Orientació i Assessorament en l'Àmbit del Voluntariat, l'Espai de Suport i Ajuda Oncològica o l'espai Dimecres Manetes, entre d'altres.

En els casos d'aquelles activitats que requereixen inscripció, aquestes es podran fer a partir del dilluns 29 d'abril a les 10 h a través d'Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'Ateneu.