noticies

« Tornar

El festival FemPop arriba a Rubí en el marc del Dia Internacional de les Dones

[06/03/2019] - Dins els actes del Dia Internacional de les Dones, els jardins de l'Ateneu Municipal acolliran aquest diumenge a partir de les 12 h el festival de música FemPop. L'esdeveniment es presenta com "el festival que no vol existir", una iniciativa que lluita contra la desigualtat de gènere al món de la música i on les dones són les protagonistes. [+]

En aquesta segona edició, el FemPop tindrà lloc a Rubí, Barcelona, Malgrat de Mar, Granollers i Sant Feliu de Llobregat. A la nostra ciutat, el festival comptarà amb les actuacions de tres joves promeses de l'escena independent nacional i internacional: Liz Lawrence, Eliza Shaddad i Aisha Burns.

Liz Lawrence és una cantant anglesa que va debutar el 2013 amb l'àlbum Bedroom Hero. El seu duet Sons & Daughters amb Allman Brown es va convertir en un hit de culte. En els últims anys ha evolucionat cap a un pop més sofisticat sense perdre les seves arrels indie-folk. Ha tocat amb artistes de la talla d'Ani DiFranco o Xavier Rudd.

Eliza Shaddad, d'origen sudanès i afincada al Regne Unit, és una de les grans promeses del pop-rock britànic gràcies al seu primer disc, Future, de 2018. Aquesta cantant i compositora participa activament dins el col·lectiu Girls Girls Girls, que s'encarrega de donar poder a les dones a través de la seva creativitat dins de les diferents disciplines artístiques.

Aisha Burns és una cantant, violinista i compositora de Texas (EUA). El seu últim àlbum Argonauta (2018) està considerat una joia de l'indie-folk més intimista. La premsa especialitzada l'ha assenyalat com una de les músiques a seguir el 2019.

El FemPop és un festival íntimo, que permet al públic gaudir de prop de les artistes convidades. L'entrada és gratuïta.

Eliza Shaddad és una de les cantants que actuaran aquest diumenge a l’Ateneu (foto cedida)