agenda

« Tornar

Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Charles Baudelaire: El meu cor despullat

Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d'escriptors"

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària, llibretera a l'Ombra i professora associada del departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. És doctora en teoria de la literatura i literatura comparada amb una tesi sobre els assaigs de Gabriel Ferrater. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

En aquest cicle de conferències sobre literatura discutirem sobre els papers íntims dels escriptors i els problemes que els envolten.  Ens acostarem a nou escriptors a partir dels seus diaris, i analitzarem la seva relació amb els textos en primera persona.

Charles Baudelaire: El meu cor despullat

El meu cor despullat és un dels llibres més peculiars del poeta francès, que va començar a escriure quaderns íntims als quaranta anys. Baudelaire hi escriu sobre l'amor, la dona, els plaers, Déu, la falsa moral burgesa i altres temes que ja es troben a les seves flors del mal. A partir d'aquest llibre analitzarem els papers privats del poeta i la relació amb la seva escriptura. 

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dijous 13 d'abril a les 19.30 h  
> Ponent: Marina Porras, crítica literària i llibretera > Activitat amb inscripció prèvia