agenda

« Tornar

Cinema

The Pawnshop

El documental del mes

Amb l'objectiu d'acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques, el projecte El Documental del Mes estrena cada mes una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l'any i el territori. És una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel 40.

A Rubí, El Celler va començar a projectar El Documental del Mes l'any 2014. L'Ateneu continua aquesta iniciativa i acollirà les projeccions mensualment amb l'objectiu d'obrir el documental a nous públics i contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals. Els passis són gratuïts.

Després del documental hi ha un cinefòrum que compta amb la participació de diferents especialistes en matèria cinematogràfica.

Sinopsi

Temàtica: Societat | Economia

Una emotiva història, plena d'un humor boig i estrany, que mostra com els propietaris d'una casa d'empenyoraments lluiten per sobreviure mentre ajuden a aquelles persones més necessitades.

La Jola i el Wiesiek són una excèntrica parella de negocis de Bytom, Pòlonia. Posseeixen, probablement, la casa d'empenyoraments més gran a Europa. No obstant, el seu temps de glòria ha acabat degut al tancament de les mines i el creixement de l'atur a la ciutat. Privats de queviures, els habitants de la "Detroit Polonesa" cada cop empenyoren més objectes absurds i sense ús. Ni les boges idees de màrqueting d'en Wiesiek, ni el tendre cor de la Jola poden ajudar a la decadent economia. Ella ajuda els clients no només amb paraules ambles, sinó també amb una sopa calenta o una manta. Tot i que la casa d'empenyoraments porta pèrdues, aquesta s'ha convertit en un centre de vida important per a la comunitat local. El negoci aviat es trobarà en el llindar de la insolvència i la relació de la Jola i el Wiesiek es posarà a proba. Una història que mostra com davant d'un desastre imminent, la creativitat i la força no tenen límits.

  • Director: Lukasz Kowalski
  • 2022
  • 81 min.
  • Polònia
  • Polonès (subtítols en català)
Informació de l'activitat:
> Dates: divendres 26 de maig a les 19 h
Preu: activitat gratuïta  
> No requereix inscripció prèvia (Aforament: 40)