agenda

« Tornar

Literatura i pensament, Xerrades i conferències

La vida secreta de Salvador Dalí

Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d'escriptors"

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària, llibretera a l'Ombra i professora associada del departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. És doctora en teoria de la literatura i literatura comparada amb una tesi sobre els assaigs de Gabriel Ferrater. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

En aquest cicle de conferències sobre literatura discutirem sobre els papers íntims dels escriptors i els problemes que els envolten.  Ens acostarem a nou escriptors a partir dels seus diaris, i analitzarem la seva relació amb els textos en primera persona.

Salvador Dalí
La vida secreta de Salvador Dalí és l'autobiografia que el mateix escriptor va escriure quan tenia 37 anys. En aquest llibre analitza en primera persona, i amb un gest literari radical, la seva vida i trajectòria des de la infantesa fins a l'edat adulta. Analitzarem aquesta novel·la autobiogràfica per explicar de quina manera es presenta al món l'escriptor Salvador Dalí.

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 14 de febrer a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras, crítica literària i llibretera > Activitat amb inscripció prèvia