agenda

« Tornar

Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Katherine Mansfield: La vida de la vida

Cicle de conferències literàries "Papers íntims. Diaris d'escriptors"

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària, llibretera a l'Ombra i professora associada del departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. És doctora en teoria de la literatura i literatura comparada amb una tesi sobre els assaigs de Gabriel Ferrater. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

En aquest cicle de conferències sobre literatura discutirem sobre els papers íntims dels escriptors i els problemes que els envolten.  Ens acostarem a nou escriptors a partir dels seus diaris, i analitzarem la seva relació amb els textos en primera persona.

Katherine Mansfield

Mansfield és una de les escriptores de contes més reconegudes de la tradició anglesa. Al llarg de la seva vida breu - va morir de tuberculosi quan tenia 33 anys - Mansfield va escriure un diari personal on hi anotava la seva relació amb l'escriptura, la malaltia i la seva pròpia intimitat. Analitzarem de què parla Mansfield als seus diaris a partir de l'antologia de diaris i cartes La vida de la vida.

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 24 de gener a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras, crítica literària i llibretera > Activitat amb inscripció prèvia