agenda

« Tornar

Entitats i associacions, Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Em diuen Fletxa, amb Joan Carles Ventura

Club de lectura criminal

El club de lectura criminal està dedicat a les novel·les negres, enteses en el sentit més ampli del terme: policíaques, detectivesques, de misteri, thriller. Un llibre cada mes, d'octubre a juny. A la programació veureu que us proposem històries escrites i publicades per escriptores i escriptors dels països catalans.

El tercer dimarts de cada mes (amb algun canvi excepcional), ens reunirem havent llegit el llibre i l'autora o l'autor ens hi acompanyaran. Elles i ells participaran a la sessió on podrem escoltar de primera mà com i per què han creat aquests mons. Podrem intercanviar idees, exposar les nostres interpretacions, podrem plantejar preguntes. Sense adonar-nos, començarem a reconèixer la literatura i les persones properes que creen històries tan grans com puguin ser les novel·les negres estrangeres.

Em diuen Fletxa

Els anys vuitanta del segle XX van ser una autèntica bogeria a tot arreu i, a terres valencianes, es va viure, entre la joventut local, un frenètic esclat col·lectiu de modernitat, creativitat i llibertat que va donar origen a la famosa Ruta del Bakalao. En aquella mítica i delirant època, s'emmarquen les peripècies del Fletxa, un pintoresc detectiu privat que es mou com un peix a l'aigua en l'ambient nocturn i discotequer (o com un glaçó de gel en un cubata, si ho preferiu).


En el seu debut literari, el personatge intentarà complir amb l'encàrrec de resoldre la rocambolesca desaparició d'una jove misteriosa en estranyes circumstàncies i s'endinsarà en una intricada trama d'interessos creuats. Desembolicar la troca pot comportar fatídiques conseqüències. Per sort, però, aquest peculiar investigador a sou amb sang d'orxata comptarà amb la inestimable col·laboració del seu col·lega, el Tato, company de farres i parrandes, i amb l'ajuda de la seua tieta Ampariues, àvida lectora de les novel·les d'Agatha Christie.


- Amb l'autor Joan Carles Ventura

> Amb el suport de:   

INSCRIU-TE  Dates i horari: 18 d'abril de 19h a 21h  
Conductora: Isabel Mercader Botella  

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades