agenda

« Tornar

Cinema

Un viatge de marbre

El documental del mes

Amb l'objectiu d'acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques, el projecte El Documental del Mes estrena cada mes una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, Xile i Colòmbia.
A Rubí, El Celler va començar a projectar El Documental del Mes l'any 2014. L'Ateneu continua aquesta iniciativa i acollirà les projeccions mensualment amb l'objectiu d'obrir el documental a nous públics i contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals. Els passis són gratuïts.
Després del documental hi ha un cinefòrum que compta amb la participació de diferents especialistes en matèria cinematogràfica.


El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l'any i el territori. És una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel 40.

Sinopsi
De Grècia a la Xina, un viatge al·lucinant per la ruta del marbre. Una reflexió amb humor sobre l'autenticitat, la tradició i l'absurditat de l'economia global.

Blocs de marbre extrets d'una cantera de Grècia viatgen en vaixell cap a Xina per ser convertits en escultures i columnes d'estil grec pels hàbils artesans xinesos. El marbre sobrant es transforma en petits souvenirs amb imants de nevera i són enviats de tornada a Grècia per ser venuts als turistes xinesos. El cineasta Sean Wang construeix una memorable epopeia amb un poder visual aclaparador. Un viatge al·lucinant per la ruta del marbre, divertit i revelador. Una reflexió amb humor sobre l'autenticitat, la tradició, les relacions internacionals i l'absurditat de l'economia global.

Veure tràiler

Director: Sean Wang
2021
99 min.
Països Baixos, Hong Kong (RAE Xina), França i Grècia
Xinès, anglès, grec modern i francès 


Premis i festivals:
- IDFA (Països Baixos, 2021)
- Thessaloniki Doc Film Festival (Grècia, 2022)
- CPH:DOX (Dinamarca, 2022)
- Visions du Reel (Suïssa, 2022)

Informació de l'activitat:
> Dates: divendres 24 de febrer a les 19 h
> Preu: activitat gratuïta  
> No requereix inscripció prèvia (Aforament: 40)