agenda

« Tornar

Cursos i tallers

Curs d'art i pensament pel món modern. Cap a la modernitat artística i filosòfica.

Cursos i tallers | Programació primavera 2022

Cada disciplina artística té els seus propis mètodes que busquen desenvolupar l'autonomia a partir dels seus elements diferenciadors. No obstant això, totes les arts són filles d'una cultura i d'un temps històric, el paradigma del qual es desenvolupa de manera textual, bé sigui com a sistematització filosòfica, bé sigui en forma lírica o narrativa.

Una cosa que comparteixen tots els temps des del Renaixement, però, és la trobada entre literats, filòsofs i artistes, i la reflexió compartida sobre el seu temps, el seu art i la seva societat. A més d'establir llaços personals de filiació o antipatia, aquesta reflexió i el camí compartit a la recerca de noves metes forjaran els grans ideals de la nostra cultura i la plasmació en les grans obres en la història de la literatura i l'art.

En aquest curs tractarem de manera panoràmica i global els grans conceptes que han marcat la història de la nostra cultura i ens detindrem per veure de forma detallada les obres més representatives dels grans mestres de la pintura.

En aquest darrer trimestre abordarem les conseqüències de la Revolució Francesa i les invasions napoleòniques, el Romanticisme i Romanticismes. La sensibilitat en absolut, el sorgiment del moviment obrer, la filosofia de Marx i el seu influx a la pintura de Courbet i Millet i l'Impressionisme pictòric & realisme literari. Monet & Zola

Impartit per Marcos Yáñez, doctor en Humanitats


Informació del curs:
INSCRIU-TE Dates i horari: els dimecres de 18.30 a 20.30 h Del 27 d'abril al 22 de juny
Formador: Marcos Yáñez Preu: 45 € | 9 sessions (18 hores)
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades