agenda

« Tornar

Xerrades i conferències

Iris Murdoch

[8/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació primavera 2021

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

Iris Murdoch

Murdoch deixa clares les seves influències quan diu que l'exemple de com s'ha d'explicar una història ve de Shakespeare: es tracta d'inventar personatges i enfrontar-los a alguna cosa dramàtica que alhora tingui un profund significat espiritual. És així com funciona 'El mar, el mar', la novel·la de Murdoch que tractarem en aquesta sessió. El llibre és la lluita d'un home contra els seus fantasmes i la idealització de la seva joventut, i és també una batalla constant entre l'art i la vida.

"L'escriptura és com casar-se. Un mai ha de comprometre fins que es sorprengui de la sort que va tenir." ( Iris Murdoch)

Presencial (si per qüestions sanitàries no es pogués fer vetllaríem per fer-ho en format virtual).

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 18 de maig a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras, crítica literària i llibretera > Activitat amb inscripció prèvia