agenda

« Tornar

Xerrades i conferències

Montserrat Roig

[9/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació primavera 2021

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

Montserrat Roig

Montserrat Roig va ser una gran cronista de la segona meitat del segle XX català. L'explicava des de la seva condició d'escriptora, de barcelonina i de catalana, i veurem com aquest trio d'identitats marcava la seva literatura. Estudiarem la figura de l'autora a partir dels seus contes, un gènere amb el que va introduir-se a l'escriptura i que ha de ser reivindicat. 

"La mirada de dona és mirada d'escriptora que s'escriu i escriu el món. Però encara és considerada una mirada subjectiva -com si totes les mirades no en fossin, de subjectives" ( M. Roig)

Presencial (si per qüestions sanitàries no es pogués fer vetllaríem per fer-ho en format virtual).

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 15 de juny a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras, crítica literària i llibretera > Activitat amb inscripció prèvia