agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Katherine Mansfield

[4/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació d'hivern 2021

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

Katherine Mansfield

La vida, als contes de Katherine Mansfield, és "una ventada", perquè t'agafa desprevingut i et sacseja. Mansfield, com a escriptora, es va rebel·lar contra la cotilla de les imposicions, i la seva vida curta - va morir als trenta-quatre anys - la va dedicar a descriure els límits i les costures de la seva societat. Mansfield parla d'allò implícit, de la diferència entre el que ensenyem i el que callem. En aquesta sessió farem una introducció als seus contes a partir de l'edició de l'editorial Proa que aplega tota la seva narrativa breu. 

"Vull treballar ... Vull viure amb les meves mans, el meu sentiment i el meu cap ... Vull escriure." (Katherine Mansfield)

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 19 de gener a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras, crítica literària i llibretera > Activitat amb inscripció prèvia