agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Carson McCullers

[5/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació d'hivern 2021

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

Carson McCullers

Carson McCullers, una de les escriptores més importants del sud dels Estats Units, explica amb la seva obra una idea brutal: encara que estiguem envoltats de gent, estem molt sols al món. Analitzarem, a partir del relat 'La balada del cafè trist', l'univers que ens presenta l'escriptora a la seva obra: el lligam entre els homes i la terra on viuen, la cruesa dels sentiments, el destí implacable i d'altres elements de la literatura sudista

"Sovint l'ésser estimat no és el que desencadena l'imperi lentament acumulat en el cor de qui estima. L'amor és una cosa solitària. Aquest descobriment és el que fa patir." (Carson McCullers)

Presencial (si per qüestions sanitàries no es pogués fer vetllaríem per fer-ho en format virtual).

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 16 de febrer a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras, crítica literària i llibretera > Activitat amb inscripció prèvia