agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

Edith Wharton

[6/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació d'hivern 2021

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

Edith Wharton

Edith Wharton va viure aparentment en un món perfecte de portes enfora, però a la seva obra es va dedicar a explicar-ne les contradiccions. Henry James, un home que no regalava elogis, li va escriure "Tu ets més forta i més contudent i més aguda que tots ells junts; tu vas més lluny i ho dius millor (...) només has d'empènyer, i tot vindrà". Wharton es va dedicar a empènyer en la seva obra, que era l'arma contra el seu món. Veurem, a partir de la seva obra 'L'edat de la innocència', com funcionava el seu mecanisme de venjança

"Quan la gent demana més temps, sempre és més temps per dir que no. Sí, té les mateixes lletres en ell, però no pren el mateix temps dir-ho." (Edith Wharton)

Presencial (si per qüestions sanitàries no es pogués fer vetllaríem per fer-ho en format virtual).

INSCRIU-TE


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 16 de març a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras > Activitat amb inscripció prèvia