agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

Charlotte Brontë

[1/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació tardor 2020

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

Charlotte Brontë

Per molt que passin els anys (i els segles), el personatge de Jane Eyre segueix creant fascinació entre els lectors. A la primera sessió del cicle explicarem com i per què el personatge de Charlote Brontë és una de les icones literàries femenines més reconegudes. 

"La vida està organitzada de tal manera que els esdeveniments no poden, no aconsegueixen, satisfer les expectatives.". ( Charlotte Brontë)

Inscriu-te a l'activitat


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 13 d'octubre a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras > Activitat amb inscripció prèvia