agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

Virginia Woolf

[2/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació tardor 2020

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

L'autora anglesa va escriure un dels manifestos més famosos a favor de l'escriptura femenina, una cambra pròpia. Però en aquesta sessió ens interessarà fer una lectura de les seves novel·les per explicar per què podem comptar Woolf com una de les autores més importants de la literatura universal.

"No hi ha barrera, pany, ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment ". ( Virginia Woolf)

Podreu seguir la conferència per Google Meet, sempre i quan estigueu inscrits.

INSCRIU-TE A L'ACTIVITAT


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 10 de novembre a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras > Activitat amb inscripció prèvia