agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

Víctor Català

[3/9] Cicle de literatura al voltant de 9 escriptores. El món escrit per elles | Programació tardor 2020

Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària i llibretera a L'Ombra. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d'Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d'altres. És investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l'Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona.

Aquest és un cicle de conferències sobre literatura. Ens centrarem en l'obra de 9 escriptores que, d'una manera o altra, han marcat la literatura universal. Explorarem la seva visió del món a partir dels seus llibres i en destacarem els elements més rellevants. De l'Anglaterra romàntica de Brönte fins a la Catalunya desolada de Montserrat Roig, veurem com la mirada d'aquestes escriptores ens ha fet comprendre millor el nostre món. 

Víctor Català:El món tèrbol i fascinant de Víctor Català és un pou sense fons. L'autora de 'Solitud', una de les novel·les més importants del segle XX català, defensava a la seva obra la llibertat creativa d'una manera rotunda. En aquesta sessió ens acostarem a la seva novel·la i també als seus relats.

"Qui molt projecta i res no fa, si res no era, res no serà.". ( Caterina Albert ( Víctor Català) )

INSCRIU-TE A L'ACTIVITAT


Informació del cicle
> Dates i horari: dimarts 15 de desembre a les 19 h  
> Ponent: Marina Porras > Activitat amb inscripció prèvia