agenda

« Tornar

Impulsar el voluntariat a la nostra entitat. Per on començar?

Formació per a entitats i associacions

El voluntariat, d'acord amb la la Llei 25/2015, és el conjunt d'accions i activitats d'interès general motivades per l'altruisme i la voluntat de transformació social que acompleixen persones físiques, denominades voluntaris, que participen en projectes en el marc d'una activitat associativa o bé en programes específics de voluntariat d'una entitat sense ànim de lucre.

El voluntariat consisteix en l'actuació a favor dels altres o de la comunitat en general, és solidari i compromès amb l'entorn i la societat, establint per pròpia voluntat i des de la plena llibertat un compromís d'actuació. L'esmentada Llei estableix que l'acció voluntària es desenvolupa exclusivament en el si d'una entitat sense finalitat de lucre que disposa d'un programa de voluntariat.

Des de l'Oficina d'Atenció i Suport a les Entitats es programa aquesta formació, amb el propòsit d'oferir les eines per a què les entitats de la ciutat impulsin programes de voluntariat en el si de les seves organitzacions, així com oferir eines a les entitats que actualment ja tenen en marxa un programa de voluntariat per a què n'optimitzin la seva gestió.

 Informació de la formació:
> Dates i horari: Dimarts 7, dijous 9 i dimarts 14 de novembre de 19 a 21 h.
> Formació a càrrec de l'entitat Oriéntate en tu Voluntariado.
> Inscripcions: a partir del del 23 d'octubre a través de l'adreça de correu electrònic oase@ajrubi.cat