noticies

« Tornar

Arrenquen les activitats commemoratives del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Divendres es va inaugurar a l'Ateneu Municipal l'exposició "3er reto de mujer: De profesión, mujer", organitzada per l'Associació de Dones Creatives del Vallès, i el proper dijous 24 de novembre es durà a terme la xerrada xerrada Famílies sense armaris: Com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i filles. [+]

Les activitats programades per l'Ajuntament de Rubí amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere s'han iniciat amb una nova edició del Taller d'autoprotecció i defensa personal per a dones, que va arrencar el dia 9 amb un total de 18 participants, i amb la inauguració aquest divendres de l'exposició 3er reto de mujer: De profesión, mujer, organitzada per l'Associació de Dones Creatives del Vallès. La mostra, que es pot visitar a l'Ateneu Municipal fins al 26 de novembre, és un recull de dibuixos i fotografies en què es plasma el camí cap a la igualtat de drets de les dones.

La inauguració ha comptat amb la presència de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria Mas, i del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez. Durant l'acte, les artistes participants han rebut de l'Ajuntament un lot de llibres que inclou els dossiers Dones artistes de Rubí i Dones empresàries de Rubí, editats per la regidoria de Polítiques d'Igualtat.

A partir d'aquest dilluns, també es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler la mostra Imatges per pensar, de l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació. La mateixa biblioteca i les llibreries L'Ombra i El Racó del Llibre mostraran durant la segona quinzena de novembre una selecció de llibres i documents relacionats amb la violència masclista.

El dia 24, l'Associació Candela oferirà a l'Ateneu la xerrada Famílies sense armaris: Com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i filles, que té com objectiu combatre els prejudicis que pateix la comunitat LGBTI.

Els actes es tancaran el 25 de novembre a partir de les 17 h amb la tradicional lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a càrrec de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i de l'alumnat de l'Institut Duc de Montblanc. Com l'any passat, l'acte tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet i serà traduït de forma simultània al llenguatge de signes en un intent de fer el missatge accessible a tothom.

La regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria Mas, ha animat la ciutadania a prendre part de totes les activitats programades, especialment de la jornada del 25 de novembre: "La violència de gènere és un problema que ens afecta a tots i a totes. Actes com el d'aquest dia són una manera de sensibilitzar el conjunt de la població i avançar cap a l'eradicació d'aquesta xacra social".

A banda de les activitats previstes, durant aquest de novembre l'Ajuntament també està promovent la difusió del telèfon 900 900 120, un servei d'atenció permanent, gratuït i confidencial contra la violència masclista.

Detall d'una de les obres de la mostra '3er reto de mujer: De profesión, mujer'