noticies

« Tornar

Rubí commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb diverses activitats

L'Ajuntament ha preparat un programa d'actes i activitats, entre els quals es troba una exposició de dibuix i fotografia a càrrec de l'Asociación de Mujeres Creativas del Vallès i la xerrada Famílies sense armaris: Com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i filles, que té com objectiu combatre els prejudicis que pateix la comunitat LGBTI. [+]

L'Ajuntament de Rubí torna a afegir-se enguany a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb un programa d'activitats que busca sensibilitzar la ciutadania i avançar en l'objectiu de posar fi a aquesta problemàtica. Les víctimes mortals representen la part més cruenta de la violència de gènere però no pas l'única. Només a Catalunya, les dones ateses per casos de violència de gènere en l'àmbit de la parella van ascendir fins a 6.170 el primer semestre del 2016, i altres 1.540 van rebre atenció per haver patit aquest mateix tipus de violència en l'àmbit familiar. Una problemàtica que s'evidencia en maltractaments físics i psicològics però també en pràctiques como la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats o els delictes contra la llibertat i la identitat sexual.

Des d'aquesta perspectiva global de la violència de gènere, l'Ajuntament ha preparat un programa d'actes que arrenca el 9 de novembre amb el Taller d'autoprotecció i defensa personal per a dones, organitzat conjuntament per la regidoria de Polítiques d'Igualtat i la Policia Local. Aquesta activitat, de caràcter preventiu, té com a objectiu mostrar a les dones que es puguin trobar en situació d'agressió física o verbal les diferents tècniques de defensa personal, així com maneres per evitar que siguin seleccionades com a víctimes. El taller es farà en quatre sessions, una de teòrica i tres de pràctiques, els dies 9, 16, 23 i 30 de novembre. Les inscripcions es poden formalitzar ja a través del web municipal.

A banda d'aquesta activitat, l'11 de novembre s'inaugurarà a l'Ateneu Municipal una exposició de dibuix i fotografia a càrrec de l'Asociación de Mujeres Creativas del Vallès i, a partir del dia 14, es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler la mostra Imatges per pensar, de l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació. La mateixa biblioteca i les llibreries L'Ombra i El Racó del Llibre mostraran durant la segona quinzena de novembre una selecció de llibres i documents relacionats amb la violència masclista.

El dia 24, l'Associació Candela oferirà a l'Ateneu la xerrada Famílies sense armaris: Com acollir la diversitat sexual i de gènere dels nostres fills i filles, que té com objectiu combatre els prejudicis que pateix la comunitat LGBTI.

Els actes es tancaran el 25 de novembre amb la tradicional lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, a càrrec de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i de l'alumnat de l'Institut Duc de Montblanc. L'acte tornarà a celebrar-se a la plaça del Doctor Guardiet en horari de tarda amb l'objectiu que el màxim nombre de ciutadans i ciutadanes s'hi puguin sumar.

També com l'any passat, el text serà traduït de forma simultània al llenguatge de signes en un intent de fer el missatge accessible a tothom. Amb aquest mateix objectiu, la regidoria de Polítiques d'Igualtat també ha editat enguany fulletons en braille amb tots els telèfons de referència per a les dones que pateixen violència.