noticies

« Tornar

Nou cicle temàtic d'iniciació a la cultura visual

Us proposem una introducció al gènere de la fotografia com a fenomen cultural i històric, on durant cinc sessions es repassaran les novetats i les tendències que han marcat el desenvolupament del món de la fotografia al llarg dels anys, des dels seus inicis fins a l'actual societat d'alt consum audiovisual. [+]

El dimecres 25 de maig es donarà el tret de sortida al cicle amb la sessió La fotografia abans de la fotografia, que se centrarà en els descobriments, els personatges històrics i les primeres invencions que van possibilitar la creació de la fotografia. A partir d'aquesta primera trobada, cada dimecres fins el 22 de juny tindran lloc les diferents sessions programades, tot seguint un fil cronològic. Així, s'abordarà l'expansió i professionalització de la fotografia durant el segle XIX (1 de juny), les avantguardes del segle XX i la influència dels processos bèl·lics d'aquest segle en el gènere (8 de juny), la ràpida expansió i evolució de la fotografia després de la Segona Guerra Mundial i l'aparició de les càmeres de petit format (15 de juny) i les conseqüències de l'actual societat d'alt consum audiovisual (22 de juny).

El cicle serà conduït per la periodista i fotògrafa rubinenca Laia Oller, que també és membre del col·lectiu impulsor del Peacock Rubí Art Festival, una mostra col·lectiva d'art emergent de diferents disciplines que la propera tardor celebrarà la seva segona edició a la ciutat. Totes les conferències començaran a les 19 h i, en acabar, s'obrirà un petit espai de debat i un torn de preguntes amb el públic assistent.