noticies

« Tornar

Participació ciutadana. L’activisme social, polític, econòmic i artístic i el seu poder transformador

L'Ateneu Municipal i Ràdio Rubí posaran en marxa aquest dijous 12 de maig a les 19 h el cicle Espai Conversa, un punt de trobada i reflexió on es donaran cita experts i entitats relacionats amb diferents temàtiques. [+]

La proposta inclou tres sessions dedicades a la participació ciutadana (12 de maig), la tecnologia (9 de juny) i les maneres de viatjar (7 de juliol).

L'objectiu del cicle és fer visible la comunicació de proximitat com a generadora d'espais de participació i de reflexió social i cultural. Les sessions es duran a terme a la Sala Noble de l'Ateneu Municipal, en un format que defugirà la rigidesa de les conferències tradicionals per donar lloc a un ambient obert i participatiu. Les converses seran dinamitzades per periodistes de Ràdio Rubí, que s'encarregaran d'incentivar el diàleg entre els convidats i el públic assistent.

Cadascuna de les sessions del cicle serà enregistrada en vídeo i es podrà reviure en un apartat especial als webs de Ràdio Rubí i de l'Ateneu Municipal.

Primera sessió sobre participació ciutadana

El cicle arrencarà aquest dijous a les 19 h amb la sessió Participació ciutadana. L'activisme social, polític, econòmic i artístic i el seu poder transformador, que comptarà amb la participació dels següents especialistes convidats:

  • Ismael Blanco, politòleg investigador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i membre del Col·lectiu Rubí Espai Comú;
  • Toni Lodeiro, cooperativista, expert en consum responsable a la revista Opcions. Consum i estils de vida transformadors, i autor del llibre Consumir menos, vivir mejor;
  • Sandra Alcaide, activista social membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sabadell (PAH Sabadell) i de Crida per Sabadell;
  • Samuel Rodríguez, cofundador del Fotomovimiento 15M i responsable de comunicació de Pallassos sense fronteres;
  • Montse Pérez, tècnica de l'Observatori del Tercer Sector i membre de la comissió tècnica de l'informe El Panoràmic de les associacions de Barcelona.

La iniciativa compta amb el suport de l'empresa rubinenca de cerveses artesanes Cerveses Barra S. L., que obsequiarà els participants a les sessions amb una degustació.

Fotografia: Samuel Rodríguez (Fotomovimiento.org) - Plaça Catalunya, 27M