noticies

« Tornar

Punt d'atenció ciutadana sobre la crisi dels refugiats

Tots els divendres de 18 a 20 h acollim un punt d'atenció ciutadana on voluntaris rubinencs informaran sobre l'acollida de persones refugiades i recolliran les dades de tots aquells que hi vulguin col·laborar. 

A partir d'aquest divendres 25 de setembre, l'Ateneu Municipal serà la seu d'un punt d'atenció ciutadana en què s'atendrà les preguntes dels rubinencs sobre la crisi humanitària de les persones refugiades i es recolliran les dades de tots aquells que vulguin ajudar d'alguna manera en les accions de suport als afectats. Aquest servei funcionarà tots els divendres de 18 a 20 h i serà gestionat per voluntariat del municipi.

La posada en marxa del punt d'atenció ciutadana forma part dels acords presos el passat 16 de setembre en una reunió entre ciutadans, entitats i Ajuntament.

En aquests moments, Rubí està treballant amb el Fons Català de Cooperació per elaborar un pla d'acollida municipal. Mentre aquest no es concreta, la feina se centra en cinc àmbits: l'ajuda a gent en ruta, l'ajuda a ciutats ubicades en aquests itineraris, la preparació de l'acollida, l'acollida en si mateixa i la sensibilització.

D'altra banda, l'Ajuntament ha activat una adreça de correu electrònic ─refugiats@ajrubi.cat─ per poder canalitzar els oferiments d'ajuda de la ciutadania. Properament també es posarà en funcionament un formulari en línia per poder completar una borsa de voluntaris.

La posada en marxa del punt d'atenció ciutadana forma part dels acords presos el passat 16 de setembre en una reunió entre ciutadans, entitats i Ajuntament.