noticies

« Tornar

Nova programació de primavera!

Més d'una cinquantena de noves propostes socioculturals per a tots els gustos. Descobreix-la!

L’Ateneu posa en marxa una nova programació per als mesos de primavera amb una cinquantena de propostes socioculturals per a tots els gustos: cursos i tallers, activitats familiars, els populars tastets, formacions adreçades al teixit associatiu, exposicions, xerrades, concerts i d’altres novetats que conformen una oferta adreçada a tots els públics.

Entre les novetats de la programació cal destacar les activitats organitzades amb motiu de la diada de Sant Jordi, un seguit de propostes amb les que l’equipament convida a la ciutadania a participar d’aquesta tradició: activitats familiars, tastets especials, i l’exposició ‘Una literatura pròpia. Dones escriptores’, una mostra amb la voluntat de fer visible el treball de les dones en l'àmbit de la literatura catalana.

D’altra banda, com ja és habitual, l’equipament oferirà cursos trimestrals i tallers monogràfics entre abril i juny al voltant de diverses temàtiques com la salut i el benestar, la dansa i l’expressió corporal, la gastronomia, les humanitats, l’art i la creativitat, o les noves tecnologies. En són alguns exemples els nous tallers de tècniques de relaxació i gestió de l’estrès, el d’iniciació a la dansa contemporània, el d’elaboració de pa artesà o el d’enquadernació japonesa, entre d’altres.

Les activitats en format tastets i les adreçades a públic familiar també són habituals de la programació de l’equipament, apropant a la ciutadania diferents pràctiques i coneixements de diversos àmbits com ara el reciclatge, la nutrició o la psicologia, i especialment relacionats amb el treball manual i la imaginació pel que fa a les activitats familiars.

El teixit associatiu mantindrà també el seu protagonisme en l’activitat de l’equipament durant els propers mesos, essent organitzador de múltiples activitats que van des de conferències i xerrades fins les aclamades sessions del 2n Cicle Jazz, exposicions diverses, o les tradicionals observacions d’astronomia. Alhora, l’equipament continuarà oferint serveis a les entitats, destacant el cicle de formacions que des d’inicis d’any es programa a l’equipament amb l’objectiu d’enfortir i ajudar a les entitats en la seva tasca associativa. Així, durant els mesos de primavera l’equipament acollirà les formacions ‘Obligacions bàsiques i responsabilitats de les juntes directives’, ‘Les obligacions fiscals a les entitats no lucratives’, ‘Xarxes socials per a entitats’ i la xerrada ‘Com aconseguir una major participació dels socis?’.

Nou mètode d’inscripcions

Amb aquesta programació l’equipament estrena una eina d’inscripcions online, una demanda popular amb la que els/les usuaris/àries podran formalitzar les seves inscripcions còmodament estalviant desplaçaments i cues.

Així, mitjançant el portal cursos.ajuntamentrubi.cat, els usuaris es podran donar d’alta a l’eina i accedir a la informació de totes aquelles activitats que requereixen d’inscripció prèvia, podent formalitzar-la al moment.

El període d’inscripcions s’obrirà, tant a través d’Internet com per a les persones que decideixin fer-les presencialment a l’equipament, el proper dilluns 13 d’abril a les 10 h.