noticies

« Tornar

Març, el mes de les Dones

Acollim la 3ª exposició Repte de Dones, enguany sota el lema ‘Expressa el que sents’.

La lluita per la igualtat de oportunitats entre homes i dones és quelcom present a l'actualitat social i política. Al llarg de la nostra història, lleis i polítiques públiques han estat implantades per tal de lluitar contra les desigualtats a què les dones han hagut i encara han de fer front en les diferents esferes de la vida quotidiana.

Tot i aquests esforços, encara ara persisteixen nombroses situacions de desigualtat entre ambdós gèneres, originades en unes estructures d'organització social que han donat lloc a una distribució desigual del poder entre dones i homes. Així, és important continuar treballant contra l'evidència de diverses dades que demostren que hi continuen havent, en el nostre present, discriminació de gènere en els diferents àmbits de la vida quotidiana.

Un any més, Rubí es suma a la celebració d'aquesta reivindicativa data, el Dia Internacional de les Dones. Des de la regidoria d'Emancipació Juvenil i Polítiques d'Igualtat del Consistori, juntament amb diverses entitats, partits polítics i establiments de la ciutat, s'ha organitzat tot un mes d'activitats que podeu consultar clicant aquí.

Pel que fa a l'Ateneu, destaquem la inauguració de la 3a exposició Repte de Dones, que sota el lema 'Expressa el que sents' aplegarà una atractiva mostra de dibuixos, disseny gràfic, textos i imatges. Aquesta activitat, organitzada per l'Associació de Dones Creatives del Vallès, s'adhereix al conjunt de propostes del Festival Internacional de Poesia i Art 'Grito de Mujer', inciativa de l'entitat 'Movimiento Mujeres Poetas Internacional' (MPI), amb missió i objectius similars al de l'entitat rubinenca.

L'acte d'inauguració tindrà lloc el proper divendres 6 de març a les 19 h amb un recital de poesia, i la mostra es podrà visitar fins el dissabte 28 de març.

Il·lustració: Núria Jiménez Portí