noticies

« Tornar

Les inscripcions per a les activitats de primavera de l’Ateneu s’obriran el proper dilluns 18 de març

[14-03-24] Programació de primavera a l'Ateneu

Entre les activitats previstes aquesta primavera, hi ha la projecció de tres documentals sobre indrets emblemàtics de la història de Rubí i un concert a càrrec de persones laringectomitzades organitzat per Oncolliga.

Les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l'Ateneu Municipal s'obriran el proper dilluns 18 de març presencialment i en línia. La programació de l'equipament per a aquesta primavera presenta l'habitual combinació de propostes formatives, divulgatives i lúdiques per a tot tipus de públics. Entre aquestes, destaquen nous tallers de figures de fang i de retrat amb aquarel·la, els concerts de l'Escola Municipal de Música Pere Burés i de la Coral Noves Veus, i un passi de documentals sobre espais emblemàtics de la història de Rubí, entre d'altres.

La formació i la divulgació són eixos essencials de la programació de l'Ateneu. En l'apartat d'expressió i creativitat, aquest trimestre s'impartiran cursos d'aquarel·la, d'iniciació a la fotografia, d'escriptura criminal i de dibuix urbà, i un nou taller de construcció de figures de fang a càrrec de membres de l'Associació de Pessebristes de Rubí.

Qui tingui ganes d'aprendre també ho podrà fer amb el cicle de conferències literàries Vida i obra de Mercè Rodoreda; el cicle La música clàssica, amb perspectiva sobre la història de la música a la regió del nord del Mediterrani i les dones que l'han habitat; el cicle Conta'm una òpera basat en la programació del Liceu; el Club de Lectura Criminal; el Club de Lectures de Filosofia Contemporània, i les xerrades de Freud, amb filosofia.

L'Ateneu també s'obre al coneixement a través d'altres activitats, com una xerrada-recital de poesia social que tindrà lloc el 17 de maig i que anirà a càrrec de l'escriptor Lluís-Anton Baulenas, la Festa de la Poesia que organiza l'ARCA el 2 de juny, o les habituals observacions astronòmiques que convoca l'Associació d'Amics de l'Astronomia TRI-A Rubí. A més, es podrà assistir a les presentacions dels llibres Maribel Mata d'Ignasi Muñoz (5 d'abril) i Al mig de la vida, jo de Marina Porras (2 de maig).

   

Cinema, música i teatre

L'Ateneu és la seu de la programació d'El Documental del Mes. Aquest trimestre s'hi projectaran les pel·lícules Breaking social (26 d'abril), Mambar Pierrette (31 de maig) i A life like any other (21 de juny). Com a novetat, a més, el 12 d'abril el Centre d'Estudis Rubinencs portarà a l'equipament tres documentals sobre llocs emblemàtics de la història de Rubí ─l'església de Sant Pere, el castell i l'ermita de Sant Genís, i el barri del Padró─, mentre que el 13 de juny la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi durà a terme el cinefòrum Refugi a la fresca emmarcat en el Dia Internacional de les Persones Refugiades.

Pel que fa a la música, seguirà tenint un marcat protagonisme a la programació. Continuarà el cicle D'Arrel, dins del qual es podrà assistir als concerts de Tria (19 d'abril), Rita Barber i Germán Barrio (3 de maig) i Neila Benbey Quartet (20 de juny). L'11è Cicle de Jazz ens portarà Marta Sierra Trio (14 d'abril), les Converses amb Chopin del Ramón Díaz Quartet (19 de maig) i l'Elmo Hope Centennary Quintet (16 de juny). També podrem seguir gaudint dels Vespres de jazz i versos, amb una vetllada que reunirà Joan Barrera amb Gaby Ardebol & Friends (10 de maig), i una performance oberta amb la participació de The Dalton Brothers.

Destaquen també dos concerts vinculats a entitats de la nostra ciutat. El 6 d'abril, hi haurà l'actuació, organitzada per Oncolliga, de la Coral Noves Veus del Centre de Rehabilitació de Laringectomitzats, amb l'acompanyament del grup de violes de l'Escola Municipal de Música Pere Burés. I l'11 de maig, els grups instrumentals de la mateixa escola oferiran un recital a l'equipament.

El teatre serà igualment present a l'Ateneu amb l'espectacle Be water sobre la problemàtica de la mercantilització de l'aigua (25 d'abril), i part de la programació del festival d'arts escèniques Teatre sense Teatre (1 i 2 de juny).

     

Activitats familiars

Les propostes familiars són un dels imprescindibles la programació de l'Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d'art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys i inclosos al programa Carnet Rubí 360. En aquest cas, hi haurà les activitats Joc d'objectes. Fotografia i percepció visual (27 d'abril), Dibuix i atzar (25 de maig) i Fem titelles amb assemblatge. Descobrim els ninots de Paul Klee (8 de juny).

Les sessions de Teatre en família estaran dedicades als espectacles Jomeloguis: Quin desastre de Sant Jordi (20 d'abril), Eva Rondalles i Contes: Els sons robats (18 de maig) i Cacauet Teatre: Dins la clariana (15 de juny).

També es podrà gaudir de la música amb els més petits de la casa ─infants de 0 a 5 anys─ gràcies a la programació de Concerts en família, que aquest cop portarà les actuacions de Margarida Olivé i Roger Sans (13 d'abril), L'Aula Musical (4 de maig) i Carlos Bianchini (1 de juny).

D'altra banda, aquest trimestre s'estrena un taller de retrat en família, també inclòs al Carnet Rubi 360, per gaudir amb infants a partir de 6 anys acompanyats de persones adultes (6 d'abril).

   

Inscripcions

Els cursos, tallers i activitats familiars de l'Ateneu requereixen d'inscripció prèvia, que es podrà fer a partir del dilluns 18 de març en línia al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l'equipament. A causa de l'alta demanda, les inscripcions per a les propostes familiars s'obriran un mes abans de l'activitat per assegurar-ne la màxima accessibilitat.

Concert de TRIA el proper divendres 19 d'abril