noticies
« TornarJa està a punt la programació de primavera a l'Ateneu
[15-03-23] El proper dilluns 20 de març s'obren les inscripcions per als cursos i activitats de primavera.
Ja tenim a punt la programació de primavera. El proper dilluns 20 de març, s'obrirà el període d'inscripcions per als cursos, tallers i altres activitats que requereixin reserva de plaça, tant en línia com de manera presencial al propi equipament.
La programació de primavera arriba amb algunes novetats destacades, com és el cicle de concerts D'Arrel, que acostarà al públic músiques tradicionals d'arreu del món. Dins d'aquesta proposta, es donaran a conèixer veus emergents i projectes singulars des de la proximitat del directe més despullat, amb la mínima microfonia i amplificació. Aquests concerts tindran lloc a la Sala Noble de l'Ateneu amb periodicitat mensual, i a l'estiu es traslladaran al jardinet en un format que permetrà ballar les persones assistents. La programació del cicle D'Arrel per a aquest trimestre està protagonitzada pel grup de polifonies tradicionals d'arrel meditrerrània Aluca Trio Vocal (14 d'abril), el duet de folk contemporani Lofoten Cello Duo (12 de maig) i el cantautor ewé Kodjo Senyo, que actuarà acompanyat de The Lesko Synergies (16 de juny).
També s'estrena aquest trimestre l'activitat Piano en família, recomanada per a famílies amb infants de 0 a 5 anys. Les sessions d'aquest cicle portaran el públic per diferents èpoques, estils i emocions amb el piano com a fil conductor. Tindran lloc els dies 29 d'abril, 20 de maig i 17 de juny.
La programació d'aquesta primavera també preveu la recuperació dels concerts de jazz i el teatre familiar al jardinet, així com el retorn del curs de dibuix urbà (urban sketching).
Divulgació i propostes culturals per a tothom
Les propostes habituals de l'Ateneu són també presents en aquesta nova programació. És el cas del club de lectures de filosofia contemporània coordinat per Wenceslao Galán i del club de lectura criminal, que permetrà les persones assistents conversar amb els autors Joan Carles Ventura i Gemma Romeu, entre d'altres. També repeteixen el cicle de conferències literàries Papers íntims. Diaris d'escriptors de Marina Porras, el Camps de Cotó 2.0 d'Andreu Fàbregas sobre música jazz i el Conta'm una òpera, en què María José Anglés dona a conèixer els llibrets de la programació estable del Liceu.
En l'àmbit de l'expressió i la creativitat, a banda del curs de dibuix urbà, s'ofereix formació en aquarel·la.
El cinema també és present a la programació a través del cicle El Documental del Mes, que en aquesta edició proposa les pel·lícules Memòries del Tsunami (28 d'abril), The Pawnshop (26 de maig) i President (22 de juny). En l'apartat musical, a més del nou cicle D'Arrel, torna la programació de Vespres de Jazz i Versos i el 10è Cicle de Jazz. Finalment, també es podrà gaudir de teatre amb l'espectacle Siyahamba (27 d'abril).
Activitats familiars
Les propostes familiars són un dels grans èxits de la programació de l'Ateneu. Aquest trimestre, tornen els tallers d'art i creativitat adreçats a infants a partir de 6 anys, amb sessions dedicades a les escultures mòbils (15 d'abril), l'art de grattage (6 de maig) i les escultures de paper (3 de juny).
Al jardinet de l'Ateneu, hi haurà teatre per a tota la famíla: Sant Jordi, la rosa i el drac (22 d'abril), Contes que porta el vent (13 de maig) i Contes que fan festa (10 de juny).
A causa de l'alta demanda, les inscripcions per a les propostes familiars s'obriran un mes abans de cada activitat per assegurar-ne la màxima accessibilitat.
L'Ateneu ha implantat recentment un nou sistema de pagament de les seves activitats a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament. També ha obert un nou canal de difusió de la seva programació mitjançant WhatsApp.