noticies

« Tornar

El Nadal porta a Rubí gairebé 200 activitats culturals i de dinamització comercial

[05/12/2018] - L'espectacle Carilló de Nadal de la companyia La Tal i la tradicional encesa de llums, que enguany ha tingut doble escenari, han marcat aquest dimecres l'inici de les festes nadalenques a Rubí. Com cada any, la programació de Nadal respon a la voluntat de ser una autèntica ciutat dels infants, amb activitats per a totes les edats, i la promoció del comerç local en el marc d'un moment de l'any de molta activitat comercial. [+]

El gruix del programa de Nadal i Reis inclou gairebé 200 propostes de tot tipus que ompliran la ciutat a partir d'aquest dimecres fruit de la col·laboració dels diferents serveis de l'Ajuntament de Rubí i del teixit associatiu de la ciutat. "Com a novetat, aquest any donarem més pes a la plaça Pearson. Allà hi trobareu a partir del 15 de desembre la fira de Nadal i el Món del Tió, un espai màgic ple d'activitats, espectacles i tallers per als nens i nenes .... i molt més a prop de la pista de gel de manera que les famílies tinguin més activitats i més a prop les unes de les altres" ha argumentat l'alcaldessa Ana María Martínez.  A més de la Fira de Nadal de la plaça Pearson entre el 15 i el 23 de desembre, els rubinencs també podran fer les seves compres a la Fira de Reis del 2 al 5 de gener a la plaça de Catalunya amb la participació dels artesans i artesanes del Mercat d'Artesania de Rubí. "Hem treballat amb Comerç Rubí per oferir un any més el Tió gegants dels comerciants, el trenet dels comerciants i per posar en marxa el concurs d'aparadors per vestir la primera campanya de Nadal amb la nova illa de vianants" ha detallat el regidor de comerç, Rafael Güeto. A més, la plaça de la Nova Estació tornarà a comptar a amb una pista de gel eficient energèticament, ja que l'electricitat necessària per mantenir-la provindrà de la xarxa municipal i, per tant, serà d'origen 100% renovable. Les persones que ho desitgin podran gaudir de la instal·lació per un preu de 6 €, amb opció de descomptes del 50% per compres als comerços associats. L'activitat està organitzada per N-ICE Skating i l'Ajuntament de Rubí, i compta amb la col·laboració de Comerç Rubí.

Fins a la Cavalcada de Reis
Aquest any, s'incorporen a la programació dues propostes de tallers i activitats infantils relacionades amb les tradicions de Nadal: 'El món del tió' del 15 al 23 de desembre a la plaça Pearson i el 'El món dels somnis' del 28 de desembre al 4 de gener a Doctor Guardiet on també hi trobarem la tradicional carpa d'activitats amb espectacles i activitats per a tothom.

La campanya nadalenca arribarà al seu punt culminant la nit del 5 de gener amb l'arribada dels Reis Mags d'Orient a l'Escardívol i la tradicional cavalcada pels carrers de Rubí, que mantindrà el recorregut de l'any passat. Enguany els caramels es llançaran de nou des de la primera i l'última carrossa amb l'objectiu de garantir la seguretat dels assistents. "Repartirem 4 tones de caramels aptes per a celíacs, però aquest any estrenem caramels més tous, tipus goma", ha explicat Rodríguez. L'arribada dels Reis anirà precedida per la instal·lació del campament del Mag Rubisenc al Castell entre el 2 i el 4 de gener. Com l'any passat, es repartiran tiquets d'accés per ordre d'arribada amb l'objectiu que les famílies puguin estalviar-se les cues.

Una de les activitats que també s'ha iniciat aquest dimecres ha estat la pista de gel de la plaça de la Nova Estació. Es tracta d'una instal·lació eficient energèticament, ja que l'electricitat necessària per mantenir-la prové de la xarxa municipal i, per tant, és d'origen 100% renovable. Les persones que ho desitgin podran gaudir d'aquesta proposta per un preu de 6 euros, amb opció de descomptes del 50% per compres als comerços associats. L'activitat està organitzada per N-ICE Skating i l'Ajuntament de Rubí, i compta amb la col·laboració de Comerç Rubí.

Com a novetat, aquest any s'ofereix un major protagonisme a la plaça Pearson on, a partir del 15 de desembre, s'hi ubicarà la Fira de Nadal i el Món del Tió, un espai màgic ple d'activitats, espectacles i tallers per als nens i nenes. A banda, del 2 al 5 de gener, la plaça de Catalunya acollirà la Fira de Reis, amb la participació dels artesans i artesanes del Mercat d'Artesania de Rubí. I del 28 de desembre al 4 de gener, a la plaça del Doctor Guardiet hi haurà 'El món dels somnis', on també s'hi instal·larà la tradicional carpa d'activitats amb espectacles i activitats per a tothom.

Un any més, el consistori ha treballat amb Comerç Rubí per oferir el Tió gegant dels comerciants i el trenet dels comerciants i per posar en marxa un concurs d'aparadors per vestir la primera campanya de Nadal amb la nova illa de vianants.

La campanya nadalenca arribarà al seu punt culminant la nit del 5 de gener amb l'arribada dels Reis Mags d'Orient a l'Escardívol i la tradicional cavalcada pels carrers de Rubí, que mantindrà el recorregut de l'any passat. L'arribada dels Reis anirà precedida per la instal·lació del campament del Mag Rubisenc al Castell entre el 2 i el 4 de gener. Com l'any passat, es repartiran tiquets d'accés per ordre d'arribada amb l'objectiu que les famílies puguin estalviar-se les cues.

"Tenim una ciutat que és viva i que participa de tot allò que s'organitza al carrer", ha comentat Ana María Martínez. "De fet, ideem una programació pensada perquè les famílies de Rubí puguin quedar-se a la ciutat durant el Nadal".