noticies

« Tornar

Rubí entrarà a formar part del projecte 'Ciutats Defensores dels Drets Humans'

[14/03/2018] - Rubí entrarà a formar part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. En el marc d'aquesta iniciativa, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la ciutat rebrà la visita de diversos activistes internacionals en drets humans entre el 10 i el 14 d'abril. [+]

La programació s'iniciarà el dimarts 10 d'abril a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb una taula rodona sobre els drets de la infància i la presentació del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. El debat comptarà amb la participació de l'alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, la Síndica de Greuges, Milagros Calleja, l'exmissioner Chema Caballero i representants del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, a banda del periodista i membre de Rubí Acull Roger Cuartielles, que s'encarregarà de moderar-lo.

En els dies posteriors, se celebraran xerrades i tallers a diversos instituts de la ciutat i a l'Espai Jove Torre Bassas, on es parlarà de drets LGTBI, medi ambient i educació, entre d'altres. Aquestes activitats aniran a càrrec dels defensors i defensores dels drets humans Patricio Vindel, Yolanda Oquelí i Silvia Berrocal. Les jornades es tancaran el dissabte 14 d'abril amb una proposta artística protagonitzada per l'activista brasiler Dimir Viana que tindrà lloc l'Ateneu Municipal.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, s'ha felicitat per l'adhesió de Rubí a la xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans, un projecte en plena sintonia amb el Pla director de cooperació al desenvolupament de Rubí, aprovat recentment, i que "ve a demostrar el compromís, la sensibilitat i l'aposta de la ciutat en relació a la defensa dels drets humans". Segons ha afegit, "volem que s'obrin espais de reflexió, que es parli dels drets humans i de la necessitat de defensar-los [...]. El que es tracta és de conscienciar la ciutadania de la necessitat d'integrar els drets humans a la nostra vida quotidiana".

La Síndica de Greuges, Milagros Calleja, va ser una de les persones que van impulsar l'entrada de Rubí al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Per a la defensora local, aquesta iniciativa referma el compromís de Rubí amb la promoció del drets humans ─la ciutat ja va adherir-se el 2004 a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans i a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat─ i representa una oportunitat per "donar visibilitat als drets humans i als defensors i defensores que treballen fora de les nostres fronteres en temes molt interessants".