noticies

« Tornar

L’alta participació i la qualitat de les activitats programades marquen la Festa Major 2017

[03/07/2017] - A més de les grans cites de l'Escardívol, la Festa Major d'enguany també ha destacat pel bon funcionament de la resta d'espais inclosos a la programació, com ara la plaça Salvador Allende, la plaça Anselm Clavé, el Celler, la Rambla del Ferrocarril i l'Ateneu Municipal. [+]

Un Piromusical commemoratiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona ha tancat aquest diumenge la Festa Major 2017. Durant cinc dies, els rubinencs i rubinenques han pogut gaudir d'una programació cuidada i diversa on han tingut cabuda fins a 210 activitats.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, no ha dubtat a dir que ha estat "una de les millors festes majors de la nostra història, amb activitats de qualitat arreu i participació de tothom com mai". La màxima responsable municipal ha destacat l'èxit de les propostes musicals de la segona edició del RRandom i, molt especialment, el nombrós públic que va veure Fangoria i Hombres G: "Divendres i dissabte, l'Escardívol va penjar el cartell de ple [...]. Això ens diu que no ens vam equivocar i que l'elecció va ser encertada".

A més de les grans cites de l'Escardívol, l'alcaldessa ha volgut subratllar el bon funcionament de la resta d'espais inclosos a la programació: Salvador Allende, amb un nombre creixent d'activitats adreçades als joves i la incorporació de propostes lúdico-esportives; Anselm Clavé, on enguany s'han programat més concerts de blues; l'Ateneu Municipal, amb unes Jornades de Jazz plenament consolidades; El Celler, com a espai ineludible per als amants del circ i dansa contemporanis; o la Rambla del Ferrocarril, on les activitats familiars han gaudit d'una gran acollida.

Pel que fa a l'Ateneu Municipal, l'èxit de participació ha estat una constant en totes les activitats dutes a terme en el marc de la Festa Major. A banda del preàmbul que suposà la tradicional recepció d'entitats prèvia al tret de sortida de la Festa Major, destaquen les actuacions de Lluís Coloma Trio i Aurora, així com les quatre sessions de vermuts musicals organitzades enguany amb la col·laboració de l'Associació Jazz Rubí i l'Associació per a la Recerca d'Acords i Folklore Imaginari, que han vist passar sobre l'escenari a grans músics de l'escena jazzística del territori, com ara Gwen Perry & Michele Faber Trio, The Four Nuts Gang i Alba Pujals Jazz Quintet, entre d'altres. També la nit golfa va registrar el major nombre de persones a l'equipament, amb una nit plena d'humor gràcies a 'El retorn de la improvisació', de la mà de la jove companyia teatral Escena 13, i del 'Festa Major Comedy', amb els monòlegs de Jordi Carner, Edu Mutante, Alberto Demomento i Toni Cruz. La nit golfa també va tenir espai per al misteri, amb la ja tradicional nit bruixa, que va aplegar a l'espai esotèric un bon nombre de ciutadans/es atrevits/des a consultar el seu futur.

Com a novetat d'enguany, en el marc del compromís de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI), l'equipament ha inclòs dins de la seva estructura de programació de Festa Major una activitat especialment adreçada al públic familiar, 'Rodolfo i Rita', de la Companyia Passabarrets, que va aplegar als jardins de l'Ateneu un bon nombre de famílies gràcies a la col·laboració de la Fundació Xarxa de l'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

A l'hora de fer balanç d'aquestes jornades festives, Martínez ha volgut felicitar l'equip polític i tècnic de Cultura, així com la resta de serveis municipals que han fet possible "amb la seva  professionalitat" que la Festa Major hagi estat un èxit.

En el marc de la Festa Major 2017, l'Ateneu ha acollit la celebració de les XVI Jornades de Jazz de Rubí