noticies

« Tornar

Acollim la cloenda del projecte 'Emprenedoria a l'escola'

[20/06/2017] - Tres centres educatius de la ciutat han participat aquest curs a la iniciativa 'Emprenedoria a l'escola' que fomenta l'emprenedoria cooperativista. Durant l'acte, els alumnes participants han presentat els seus projectes cooperatius i han donat part dels beneficis aconseguits a entitats com Rodamons Rubí i UNICEF Catalunya, entre d'altres. [+]

Durant el curs, l'alumnat de 5è de les escoles Montessori, Teresa Altet i Pau Casals han creat, dissenyat, planificat i tirat endavant una cooperativa. Aquest procés, tutelat pel professorat, inclou els tràmits de creació de l'empresa -que han comptat amb l'assessorament de l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE)-, l'elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, la comunicació, la producció i, finalment, la venda al Mercat d'Artesania. La cloenda del programa ha reunit a tots els participants als jardins de l'Ateneu. L'alcaldessa Ana María Martínez ha presidit la trobada i s'ha dirigit a l'alumnat per encoratjar-los a convertit les seves idees en realitats: "emprendre és l'habilitat de transformar les idees en accions. Això és el que heu fet vosaltres durant aquest curs a través de l'experiència de les cooperatives. Aquesta capacitat que heu adquirit us serà molt útil a la vida. Rubí necessita persones emprenedores que treballin en equip, com vosaltres".

L'acte de cloenda ha servit també per lliurar un percentatge dels beneficis obtinguts amb la venda dels productes a diferents entitats locals. L'escola Montessori ha donat un xec a l'entitat animalista Rodamons Rubí, el Pau Casals ho ha fet a l'entitat Pallapupes i UNICEF Catalunya i el Teresa Altet a l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del mateix centre que destina part dels seus recursos a projectes socials.

La cloenda del programa ha tingut lloc als jardins de l’Ateneu (foto: Localpres)