noticies

« Tornar

Rubí se suma a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer

[01/02/2017] - Rubí se sumarà aquest any al Dia Mundial contra el Càncer, que es commemora el 4 de febrer sota el lema Nosaltres podem. Jo puc. En aquest marc, la Fundació Privada Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica, Oncolliga, organitza el 8 de febrer a les 18 h a l'Ateneu la xerrada 'Sexualitat i càncer'. [+]

Durant la jornada del 4 de febrer, la façana de l'Ajuntament mostrarà un gran llaç lavanda, símbol de la conscienciació sobre aquesta malaltia, mentre que el dia 8 s'ha programat a l'Ateneu Municipal la xerrada Sexualitat i càncer, organitzada per l'entitat local Oncolliga amb el suport del consistori. 

La commemoració d'aquest any vol posar l'èmfasi en la necessitat d'emprendre accions per impulsar la lluita global contra el càncer. L'objectiu de la jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any, augmentant la conscienciació sobre la malaltia entre la població en general i pressionant els governs per tal que promoguin els estils de vida saludables, la detecció precoç, la universalitat dels tractaments o la qualitat de vida.

Actualment, 8,2 milions de persones moren de càncer al món cada any, de les quals 4 milions ho fan de forma prematura, amb edats compreses entre els 30 i els 69 anys. Paral·lelament, les desigualtats entre persones de diferents entorns van en augment, especialment en allò referent a la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives.

"Sexualitat i càncer"
Dins la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer, la Fundació Privada Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica, Oncolliga, organitza el 8 de febrer a les 18 h la xerrada 'Sexualitat i càncer'. La conferència, que compta amb el suport de l'Ajuntament, anirà a càrrec de Mati Segura, terapeuta, sexòloga i col·laboradora de l'entitat, i tindrà lloc a l'Ateneu Municipal.

Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre constituïda el 2003 centrada a donar suport a malalts de càncer i les seves famílies. Des de l'any passat, disposa d'una delegació a Rubí.

Detall del cartell del Dia Mundial contra el Càncer (font: World Cancer Day)