noticies

« Tornar

Rubí es prepara per viure un Nadal ple d'activitats per tota la família

L'Ajuntament i les entitats locals han tornat a sumar esforços per omplir d'activitats el Nadal. Com cada any, l'Ateneu és un dels equipaments que contribueix a l'oferta d'activitats del Nadal a la ciutat amb tallers i activitats diverses, en aquesta ocasió especialment adreçades a un públic familiar. El dilluns 12 de desembre a les 10h s'obrirà el període d'inscripcions per aquelles activitats que ho requereixin. [+]

Més d'un centenar de propostes per a tota la família convidaran els rubinencs i rubinenques a gaudir de les festes a la seva ciutat a partir del divendres 2 de desembre, quan tindrà lloc la tradicional encesa de l'enllumenat a la plaça de Pere Aguilera i l'obertura de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació.

Com cada any, l'Ateneu és un dels equipaments que contribueix a l'oferta d'activitats del Nadal a la ciutat amb tallers i activitats diverses, en aquesta ocasió especialment adreçades a un públic familiar. Pel que fa als tallers, durant aquest Nadal s'han programat dues sessions de cultura gastronòmica, on es tractaran receptes saludables per a l'elaboració d'aperitius en àpats nadalencs (20 de desembre), així com l'elaboració dels tradicionals torrons i postres de Nadal amb got (22 de desembre). També hi haurà un taller d'elaboració de regals amb les mans, on els participants aprendran propietats de plantes remeieres i aromàtiques tot elaborant unes sals de bany que es guarniran com a obsequi (29 de desembre).

Les activitats familiars incrementaran el seu protagonisme durant aquestes setmanes a l'equipament, amb divertits tallers creatius com ara un taller d'estels dels desitjos amb scrapbooking, un de litografies, o la preparació de fanalets per rebre la Cavalcada dels Reis d'Orient, entre d'altres. També adreçat a un públic familiar s'han programat propostes escèniques com el concert de hand pan per a petita infància amb duet Panjats, així com l'espectacle 'Un Nadal màgic' (30 de desembre), a càrrec de la Cia. Fes-t'ho com vulguis.

Les propostes musicals de l'equipament també acomiaden l'any amb concerts especials. En el cas del cicle En clau de Sol, el violinista rubinenc Aleix Mercadal oferirà un recital amb obres de Bach i Kreisler, entre d'altres (15 de desembre). D'altra banda, l'Associació Jazz Rubí convida a tothom qui ho desitgi a participar de la Christmas Jam Session que acomiadarà l'any per al 4t Cicle de Jazz, en una sessió on intervindran músics de l'entitat i artistes convidats, com ara la cantant Inma Illes (17 de desembre).

Finalment, les entitats també són part fonalmental de la programació d'activitats d'aquestes setmanes. En el cas de l'Ateneu, la Fundació Oncolliga organitza una jornada solidària on es convida a la ciutadania a teixir els anomenats 'coixins del cor', uns coixins posteriorment es donaran a centres hospitalaris, i que donaran suport i benestar a persones afectades per càncer de mama (16 de desembre). També l'entitat Oriéntate en tu Voluntariado ha disposat una capsa solidària on recaptar productes d'higiene de primera necessitat amb motiu de la iniciativa 'Refugio por narices', una campanya d'ajuda a persones cerquen refugi a Europa fugint de conflictes armats a l'Orient Mitjà. Per últim, l'Associació d'Amics de l'Astronomia mantindrà el seu punt de trobada els divendres a les 21.30 h, on conviden a tothom qui ho desitgi a observar el cel nocturn amb els telescopis i material tècnic que disposen... i potser trobar l'estel màgica del Nadal!

Inscripcions

Les inscripcions per als tallers i activitats familiars es podran formalitzar a partir del dilluns 12 de desembre a les 10 h a través d'Internet i presencialment a l'Ateneu. Per fer-les online, cal adreçar-se al portal cursos.ajuntamentrubi.cat, on els usuaris es podran donar d'alta i accedir a la informació de totes les activitats que requereixen inscripció prèvia.