noticies

« Tornar

Rubí commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Entre els actes programats l'Ateneu acollirà el proper dijous 1 de desembre a les 18.30h la presentació de 'Mig adormits', un conte que explica als més petits les conseqüències d'una hemiparèsia -pèrdua parcial de mobilitat- en un nen de vuit anys, basada en la història real d'en Pol Makuri, l'únic català amb aquesta afectació que ha estat capaç de competir fins a cinc cops a la Copa del món d'esquí de fons adaptat. [+]

Rubí commemorarà per segon any consecutiu el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional amb tot un seguit d'actes reivindicatius i de sensibilització organitzats per l'Ajuntament i els diferents col·lectius representats a la Taula d'atenció a la diversitat funcional. La celebració arriba després de tot un any de feina per fer de Rubí una ciutat més inclusiva, accessible i sensible a la diversitat funcional.

Tot i que la commemoració de l'efemèride tindrà lloc aquest dissabte, els actes arrencaran dijous a les 18.30 h a l'Ateneu Municipal amb la presentació del conte Mig adormits, escrit per Oriol Solà i il·lustrat per Elisabet Serra. Es tracta de la història real del Pol Makuri, un noi de 25 anys amb hemiparèsia ─pèrdua parcial de mobilitat─ que, malgrat això, ha estat capaç de convertir-se en un gran esportista. A la presentació hi assistiran tant els autors com el protagonista del conte, l'únic català amb aquesta afectació que ha estat capaç de competir fins a cinc cops a la Copa del món d'esquí de fons adaptat.

Pel que fa a l'acte central del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, començarà a les 10.30 h a la plaça de Catalunya amb una xocolatada. Com l'any passat, tots aquells que vulguin expressar un desig per millorar la situació de les persones amb diversitat funcional podran escriure'l i penjar-lo en un arbre dels desitjos durant tota la jornada.

Una de les novetats de la commemoració serà l'activitat Sent el que se sent, que permetrà als participants comprovar en primera persona les dificultats que pateix la ciutadania que va en cadira de rodes.

A les 12 h, li arribarà el torn a la lectura del manifest pels drets de les persones amb diversitat funcional, a càrrec d'usuaris i treballadors dels col·lectius que estan representats a la Taula d'atenció a la diversitat funcional, i al parlament de l'alcaldessa, Ana María Martínez.

L'acte es tancarà amb l'actuació del quartet de corda de l'Escola Municipal de Música Pere Burés.

Detall de la portada del conte 'Mig adormits'