Iniciatives i projectes

L'Ateneu acull i col·labora amb diverses iniciatives i projectes  de caire social i cultural impulsades per diversos col·lectius, entitats i serveis municipals on pots participar. Descobreix-los!

  • Si esteu interessats/des en que acollim o col·laborem amb la vostra iniciativa o projecte, us convidem a fer-nos arribar les vostres propostes contactant amb nosaltres!

> Punt d'informació - Aula d'Extensió Universitària de Rubí

Les Aules d'Extensió Universitària (AEU) són entitats que organitzen un seguit d'activitats culturals pensades per a persones adultes. Aquestes associacions compten amb el suport d'una universitat pública, en el cas de Rubí la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

> Tots els dimecres de 18 a 19 h, presencialment a l'Ateneu i també al telèfon 630 756 073.
> Més informació a www.aularubi.cat i al c/e aularubi(ELIMINAR)@aularubi.cat
> Ho organitza: Comissió gestora de l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí.

> Punt permanent d'intercanvi de llibres

A l'Ateneu ens agrada incentivar i apropar la lectura a la ciutadania, així com fomentar la circulació i la cultura de l'intercanvi per aquells llibres que poden servir de recurs per algú altre. Disposem d'un punt permanent d'intercanvi de llibres amb un funcionament ben senzill: portar un llibre que vulgueu intercanviar i escollir un altre del punt d'intercanvi que volgueu llegir!
 
 > Si voleu fer una donació de llibres adreceu-vos a l'equip de l'Ateneu!

> Parelles TIC

Projecte d'aprenentatge i servei comunitari amb caràcter intergeneracional relatiu a les noves tecnologies, on joves pertanyents a la generació digital ajuden a persones adultes a fer les primeres passes en l'ús de telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors.

> Trobeu més informació en el següent enllaç.
> Ho organitza: Ateneu Municipal, Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, Espai Jove Torre Bassas i centres d'ensenyament col·laboradors.

> Punt d'orientació i assessorament en l'àmbit del voluntariat

L'entitat Oriéntate en tu voluntariado ofereix un servei d'orientació i assessorament en matèria de voluntariat.

> Pots concertar la teva cita a orientatentuvoluntariado(ELIMINAR)@gmail.com
> Més informació a www.orientatentuvoluntariado.com
> Ho organitza: Oriéntate en tu voluntariado.

> Espai de suport i ajuda oncològica

La secció local de la Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica (Oncolliga) impulsa a l'equipament un espai de suport i ajuda oncològica amb diversos serveis i propostes adreçades a persones que reben tractaments amb diagnòstic de càncer, així com als seus familiars i entorn més proper.

> Més informació a www.oncolliga.cat i al c/e rubi(ELIMINAR)@oncolliga.cat
> Ho organitza: Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica (Oncolliga Rubí)

> Voluntariat per la Llengua

Voluntariat per la Llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

> A l'Ateneu acollim un punt d'informació i d'inscrpcions. Consulta a l'equip de l'Ateneu!
> Més informació a www.vxl.cat i a través de l'adreça vxl.rubi@cpnl.cat
> Ho organitza: Consorci per a la Normalització Lingüística i Servei Local de Català.

> Espai Dimecres Manetes

El Servei Educatiu de Residus de l'Ajuntament de Rubí posa en marxa un servei d'assessorament per tal que la ciutadania pugui reparar-se ella mateixa petits electrodomèstics i aparells elèctrics i electrònics.

> El 4rt dimecres de mes: dimecres 25 d'octubre, 22 de novembre i 27 de desembre.
> Més informació a www.rubi.cat/mediambient
> Ho organitza: Servei Educatiu de Residus (Rubí Net).

> Grups d'alfabetització

Grups d'aprenentatge en lectura i escriptura en català i castellà amb l'objectiu de proporcionar eines bàsiques d'integració i desenvolupament personal en els codis lingüístics quotidians.

> Si esteu interessats en formar part d'algun grup en funcionament adreceu-vos a l'Àmbit de Polítiques de Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Rubí (C/General Prim 33-35, 2n).
> Sessions a càrrec del col·lectiu de Dones Solidàries per l'Alfabetització.
> Hi col·labora: Àmbit de Polítiques de Ciutadania i Drets Civils.


Agenda

Setembre 2018 Octubre 2018 Novembre 2018
dl dt dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31    

'I Puritani', l'última òpera de Vicenzo Bellini

Data:
@Kare Viemose | Liceu Barcelona

Seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu, el cicle Conta'm una òpera us convida a descobrir el món de l'òpera a través dels secrets i les característiques de les diferents produccions que aterren al Liceu d'una manera propera a tots els públics, des dels que no heu anat mai a veure'n ni escoltar-ne cap fins als amants de tot allò que envolta aquest gènere! En aquesta ocasió l'obra que tractarem serà I Puritani, de Vicenzo Bellini, una història d'amor en el context de les guerres de religió entre protestants i catòlics que viatja de la guerra civil anglesa del segle XVII a la ciutat de Belfast, ja al segle XX, amb un repertori de luxe i una melodia acolorida característica al servei de l'estil de Bellini.

Agenda completa