agenda

« Tornar

Música, Xerrades, conferències i presentacions

Les veus d'Idrissa

Commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

No tenim cap fotografia d'Idrissa. El seu cos segueix desaparegut. La seva família, a Guinea, sap que va morir sota custòdia policial al CIE de Barcelona?

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, l'Ateneu acull aquesta activitat impulsada per la productora independent Metromuster, que acompanyants de la cantant Nakany Kanté, donen veu al cas d'Idrissa i reflexionen sobre el passat colonial d'Europa i els casos vigents de racisme institucional, amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre sobre la greu situació de vulneració de drets i explotació de les persones migrades en territori europeu.

La productora independent Metromuster té seu a Barcelona i el seu treball destaca per l'experimentació amb l'art, la comunicació i la política des de l'any 2010. Entre els seus objectius es troba la contribució al canvi social a través de l'empoderament de tot tipus de comunitats i col·lectius en lluita, les formes alternatives d'entendre els espais de convivència, la recuperació de la memòria històrica, la de l'estatus cinematogràfic del gènere documental i de no-ficció, així com contribuir al moviment de Cultura Lliure inspirat per Laurence Lessig i Richard Stallman.

> Dijous 22 de juny a les 22 h, als jardins de l'Ateneu.