agenda

« Tornar

Música

Plaents plaers

Sant Jordi 2017

Toni Xuclà i Judit Neddermann presenten Plaents plaers

Cançons sobre els primers textos poètics escrits en català. Una nova interpretació de la Catalunya medieval que sorprèn per la seva actualitat. El 2015 va començar aquesta aventura en motiu de l'any Ramon Muntaner i va continuar el 2016 per commemorar l'any Ramon Llull, a partir d'aquí s'ha anat ampliant cançons sobre textos i poemes de: Jaume II de Mallorca, Amanieu de Sescars, Ramon Vidal de Besalú, Violant de Vilaragut (Reina de Mallorca), Beatriu Comtessa de Dia, Ramon Muntaner, Ramon Llull, Ausiàs March...

En Toni Xuclà ha seleccionat i musicat els textos. Poemes que, de tan antics sonen nous i vigents perquè, sens dubte, tenen la vigència atemporal dels grans temes. Xuclà és un dels guitarristes i compositors més reconegut i premiat del nostre país. Ha enregistrat set discos en solitari, alguns d'ells distribuït a diversos països europeus on també ha actuat. Actualment és membre dels grups Menaix a Truà, La Banda Impossible, dels duets Toni Xuclà & Gemma Humet, Toni Xuclà & Judit Neddermann, Toni Xuclà & Mireia Zamora. També ha estat productor, entre altres, de Miquel Gil, Sopa de Cabra, Ovidi Montllor, Pau Alabajos, Gema 4, Maria Salgado i Ginesa Ortega.

Nascuda en una família de músics, Judit Nedermann va realitzar estudis de guitarra clàssica al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Jordi Codina. Més tard va entrar al Taller de Músics per formar-se com a músic de jazz, essent graduada en Cant Jazz per l'Escola Superior d'Estudis Musicals Taller de Músics. El passat 2016 va publicar el seu segon disc titulat 'Un segon', escollit Millor Disc del 2016 segons els lectors de la revista La Tornada, i 12è millor disc de l'any segons la Crítica dels Premis Enderrock. La cançó Mireia, inclosa en aquest treball, ha estat guardonada amb el Premi Enderrock 2016 per votació popular en la categoria 'Millor cançó de cançó d'autor'.

 Informació de l'activitat:
> Data i horari: diumenge 23 d'abril a les 18.30 h
> A càrrec de Toni Xuclà (guitarres) i Judit Neddermann (cant).