agenda

« Tornar

Activitats organitzades per les entitats, Exposicions, Xerrades, conferències i presentacions

'Saharians al mig del no-res'

Programació d'hivern 2017 | Activitats organitzades per entitats i associacions

>> Inauguració de l'exposició 'Saharians al mig del no-res'

La organització medicusmundi mediterrània col·labora amb el poble sahrauí refugiat als campaments de Tinduf des de l'any 1992, quan començà a gestar-se la idea de fabricar medicaments essencials als campaments. Després d'un temps de recerca de recursos i posada en marxa, el 1998 començava la producció de medicaments essencials al laboratori 'Mohamed Emabarek Fakal·la', que ha seguit ininterrompudament fins a dia d'avui, gràcies a l'esforç i la tenacitat de l'equip de sahrauís que el fan funcionar dia rere dia, al Ministeri de Salut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i al suport d'administracions, ajuntaments i institucions catalanes i els socis i sòcies de medicusmundi mediterrània.

El fotògraf Flaviano de Pablo, col·laborador de medicusmundi mediterrània, ha viatjat als campaments de refugiats per documentar com és la vida en aquest indret i l'activitat del laboratori de producció de medicaments essencials. Esperem transmetre en aquesta selecció d'imatges, la dignitat d'un poble que lluita contra l'oblit del temps per recuperar la seva terra.

>> Xerrada informativa 'Vacances en Pau'

El projecte Vacances en Pau consisteix en l'estada d'infants dels campaments de refugiats sahrauís durant dos mesos de l'estiu acollits en famílies de Catalunya.  El projecte està organitzat per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d'associacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments. La xerrada comptarà amb la participació de:

  • Neus Bosch, presidenta de Sant Cugat amb el Poble Saharauí
  • Delegat de la República Àrab Saharauí Democràtica (RASD)
 Informació de l'activitat:
> Xerrada / Inauguració: divendres 31 de març a les 19 h
> La exposició es podrà visitar del 31 de març al 13 d'abril dins l'horari d'obertura de l'equipament.
> Ho organitza: Rubí Solidari